x
Annonce
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Vejafspærringer bliver på Søholmsvej i 14 dage endnu. Bortset fra selve oversvømmelserne har vejen formentlig også taget skade, og skaderne skal repareres. Foto: Flemming Krogh
Søholmvej i Brabrand, der er en af Aarhus' mest benyttede smutveje, er oversvømmet på tredje døgn og forbliver lukket de kommende 14 dage. Brabrandstien er også lukket i lang tid.

AARHUS: Søholmvej er også lukket de kommende 14 dage på grund af oversvømmelse og store vandmængder.

Det oplyser Vejdirektoratet. Holmbækvej mellem Skibbyvej og Storskovvej i samme område er også spærret i begge retninger på grund af oversvømmelse.

Vejdirektoratet siger, at Søholmvej vil være spærret til og med 9. marts i begge retninger. Vandet fra Brabrand Sø er simpelthen for overvældende, og bilister kan ikke benytte vejen, som rigtig mange bruger som smutvej mellem Brabrand og Stavtrup.

Søndag stod der omkring 15 centimeter søvand på Holmbækvej og DMI's meteorologer lover mere regn i dagene fremover.

Bilisterne, der dagligt bruger vejene mellem Brabrand og Stavtrup som smutvej, bør dermed køre tidligere hjemmefra de kommende dage, når turen går mod arbejdspladsen eller uddannelsesstedet. Det er vejstrækningen Byleddet/Søskovvej mellem Brabrand Sø og Årslev Engsø, der blev spærret sent fredag eftermiddag, da kommunens folk målte en så høj vandstand over vejen, at det ikke længere var forsvarligt at lade bilisterne køre igennem.

Ved samme lejlighed blev også Holmbækvej mellem Ormslev Stationsby og Skibby lidt længere vest på lukket.

Havde nogen håbet, at vandet mandag morgen var faldet tilstrækkeligt til, at vejene atter kunne åbne, kan de godt glemme det. Vejene er ikke åbne mandag morgen, forklarer tilsynsførende formand ved Trafik og Veje i Aarhus Kommune Hans Rasksen.

- Der står stadig alt for meget vand på vejene og selv om vandet skulle falde, åbner vi dem ikke, før vi har fået tjekket, om de har taget skade. Vi har allerede nu mistanke om, at Holmbækvej har taget skade af vandet.

Søndag morgen stod der ifølge Hans Rasksen omkring 16 centimeter iskoldt søvand på kørebanen på Holmbækvej.

Annonce

Brabrandstien også lukket

Hans Rasksen forudser, at der går flere dage, før vejene igen åbner. Efter de store mængder regn, der er faldet den seneste tid, ligger der kolossale mængder vand inde i landet, som skal ud gennem Brabrand Sø og Aarhus Å inden det ender i Aarhus Bugt.

Og det gør vi, forudser vagthavende meteorolog hos DMI Trine Pedersen.

Efter lidt byger natten til søndag kommer der et nyt gedigent regnvejr ind over Aarhus og Østjylland mandag sidst på eftermiddagen.

- Vi forventer, der falder op til syv millimeter, forklarer hun.

Tirsdag og onsdag siger prognoserne, at østjyderne får bygevejr, men i næste weekend er der udsigt til et nyt større regnvejr over området.

Hans Rasksen regner med, at en genåbning af Brabrandstien har længere udsigter. Her står der på flere strækninger langt større mængder vand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce