Annonce
Aarhus

Unge Aarhus-musikere spiller ny dansevenlig reggae med holdninger

Det Aarhus-baserede band Total Hip Replacement er på vej med et nyt album. Victor Hosbond (nummer to fra højre) er forsanger i bandet, Alexander Dutschke (forrest tv) spiller trommer. Foto: Flemming Krogh
Energien og spilleglæden er intakt i øvelokalet i Åbyhøj, hvor Total Hip Replacement holder til. Bandets nye album, "Bliss", er færdigt, og datoen er sat for en release-koncert, selvom corona giver udfordringer.
Annonce

AARHUS: Et stort banner med Gnags og en mindre plakat med David Bowie hænger i indgangen til øvelokalet i Åbyhøj, hvor Total Hip Replacement spiller flere gange om ugen.

Hele ni musikere tæller bandet, der rummer trommer i flere afskygninger, trækbasun, trompet, elguitar, saxofon og hele to keyboardspillere. Det giver liv og spilleglæde, som man straks fornemmer, når man træder ind i det tætpakkede lokale.

"Bliss" er titlen på det nye album, som snart udkommer. På "Bliss" blander Total Hip Replacement forskellige genrer som funk, reggae og jazz. Verdensmusik kan man nærmest betegne musikken, der henter inspiration mange steder fra. På den måde passer både Gangs, med deres reggae-inspirede popmusik, og den engelske musik-kamæleon, David Bowie, (der var kendt for at blande forskellige genrer som rock, pop og soul), fint ind som musikalske forbilleder.

Annonce

Blandt 10 udvalgte

Total Hip Replacement fik et mindre gennembrud i 2017, hvor de energiske musikere blev hædret med Talentprisen på Smukfest i Skanderborg. Siden har bandet optrådt adskillige steder i verden. Udover Aarhus naturligvis, hvor bandet har optrådt på Spot Festival og andre af byens scener.

Total Hip Replacement blev også valgt ud til "Musikalske Postkort" - hvor formålet er at præsentere ti lokale bands med vidt forskellige indtryk fra byens musikmiljø.

Det lokale Naturhistorisk Museum brugte Total Hip Replacement som rammen for en video. Men ellers er det udlandet, som har givet særlige oplevelser.

Total Hip Replacement vægter 'håndspillet' musik, som ikke er frembragt på computere. Foto: Flemming Krogh

- Vi har givet koncerter i flere lande: I Ghana, hvor vi endte på landsdækkende tv, i Finland, på Grønland og på Island, hvor vi optrådte på Airwaves Music Festival i Reykjavik. Vi bliver godt modtaget mange steder, da vores musik rammer bredt også internationalt, fortæller forsanger Victor Hosbond, på 26 år.

Total Hip Replacement har optrådt mange steder i udlandet, som her i Afrika. Fotograf: Katrine Noer

Sammen med trommeslager Alexander Dutschke, ligeledes 26 år, tager forsangeren en lille pause i tekøkkenet, imens resten af bandet øver videre.

De to musikere har kendt hinanden, siden de gik på Kochs Skole. Her fyldte musik en stor del af deres liv. I ni år har de to musikere spillet sammen i bandet, hvor Carl, bror til Victor, også spiller med på elguitar.

Annonce

Kollektivet skaber sange

Som oftest kommer de to brødre med skitser til nye numre - skrevet på engelsk. I øvelokalet kommer de andre musikere med input og forslag til ændringer, og på den måde opstår sangene nærmest kollektivt.

Indholdet i teksterne varierer fra det personlige, som kan handler om ikke at give op, selvom der er forhindringer forude, til det mere politiske.


Om dansabel er et forældet udtryk? Bestemt ikke. Vi vi vil gerne give publikum en festlig aften, når vi optræder.

Alexander Dutschke, Total Hip Replacement


- Vi er ikke bange for at kritisere magtstrukturerne i vores kapitalistiske samfund. Det kan opfattes som en protest, og på den måde læner vi os op ad reggaens DNA, der også ofte forholder sig kritisk til samfundet, mener forsanger Victor Hosbond, som også griber sin træbasun indimellem, når bandet optræder eller øver.

Annonce

Fest på trods af corona

'Groovy' og fængende er ord, som man nemt kan hæfte på Total Hip Replacement, der gerne bestræber sig på at skabe en fest, når de optræder.

- Om dansabel er et forældet udtryk? Bestemt ikke. Vi vi vil gerne give publikum en festlig aften, når vi optræder, siger Alexander Dutschke, imens han leger med en trommestik på bordkanten.

Desværre sætter corona en begrænsning for bandets udskejelser live. Alene det, at publikum skal sidde ned, når Total Hip Replacement spiller release-koncert på Voxhall i næste måned, skruer ned for festen. Antallet af gæster til koncerten er også skåret ned på grund af corona.

- Corona lægger en begrænsning for os, når vi skal optræde. Men jeg er sikker på, at vi kan skabe en festlig koncert alligevel, siger Alexander Dutschke.

Total Hip Replacement release-koncert

Koncerten på Voxhall 9. oktober bliver gennemført som siddekoncert, men den splittes i to, da man grundet corona-relaterede restriktioner ikke har plads til alle billetkøbere i salen på samme tid.

Første koncert starter klokken 18.15 (dørene åbner klokken 17.30), og anden koncert starter klokken 21.15 (dørene åbner klokken 20.30). Samtlige billetkøbere får direkte besked om, hvilken koncert, deres billet(ter) gælder til.

En enkelt fordel ved corona kan de to musikere dog hive frem. Nedlukningen af landet gav bandet ekstra god tid til at arbejde med de nye numre, så Bliss-albummet fremstår helstøbt og gennemarbejdet.

- Nu skal vi bare ud og spille de nye numre, det glæder vi os til, siger Victor Hosbond, der ligesom Alexander Dutschke, drømmer om at rejse udenlands med bandet igen, når coronaen slipper sit greb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce