Annonce
Udland

Overvågning af Epstein ophørte efter psykologvurdering

Ho/Ritzau Scanpix
Den amerikanske finansmand Jeffrey Epstein hængte sig selv i et fængsel på Manhattan 10. august.

En psykolog godkendte, at den amerikanske finansmand Jeffrey Epstein ikke skulle være under særlig overvågning i fængslet for at forhindre, at han begik selvmord.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den nu afdøde 66-årige finansmand Epstein var sigtet for at have betalt mindreårige piger for seksuelle ydelser.

Han risikerede op til 45 års fængsel, da han hængte sig i en fængselscelle på Manhattan i New York 10. august.

Epstein var i juli blevet sat under særlig overvågning for at forhindre selvmord, da han angiveligt allerede dengang havde forsøgt at tage livet af sig selv.

Overvågningen skulle enten bestå i konstant opsyn fra fængselspersonalet eller andre indsatte.

Men Epstein "blev senere fjernet fra den særlige overvågning, efter at en vurdering, som blev foretaget af en psykolog med doktorgrad, ikke længere fandt overvågningen nødvendig".

Sådan skriver den amerikanske vicerigsadvokat Stephen Boyd ifølge Reuters i et brev til retsudvalget i Repræsentanternes Hus, der har søgt yderligere informationer om Epsteins død.

Epstein sad på Metropolitan Correctional Center (MCC) på Manhattan.

Her skulle to vagter have tjekket op på hver enkelt fange hvert 30. minut.

Men den procedure blev ikke fulgt i løbet af natten, har en kilde fortalt til Reuters.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, har efterfølgende undersøgt hans død.

Epstein skrev ifølge The New York Post to dage før sin død et testamente, som viser, at han efterlader sig 578 millioner dollar.

En obduktion har fastslået, at Epstein begik selvmord.

Hans selvmord har været omgærdet af flere konspirationsteorier.

Finansmanden havde forbindelse til nogle af USA's mest magtfulde personer.

Blandt dem, som han havde været på venskabelig fod med, var præsident Donald Trump, tidligere præsident Bill Clinton og Storbritanniens prins Andrew.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

To lokale restauranter var samlet til Michelin-aften: - Vi er glade for udmærkelsen, nu går vi efter en stjerne næste år

Aarhus

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffede

Annonce