Annonce
Aarhus

Overvågningskameraer afslørede uro på Klostertorvet: Fem personer anholdt

Der har længe været store udfordringer med misbrugere og hjemløse omkring Klostertorvet. Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce

AARHUS: Søndag eftermiddag omkring klokken 16 opstod der uro på Klostertorvet i Aarhus.

Vagtchefen hos Østjyllands Politi blev opmærksom på uroen ved hjælp af de nye tryghedskameraer, der blandt andet hænger ved Klostertorvet. Der blev derfor sendt flere patruljer til stedet, der tog kontakt til cirka 40 personer, der sad foran Frelsens Hær og drak alkohol, råbte op og skabte ballade. For at genskabe roen i området besluttede betjentene at bede dem alle om at forlade området. De fleste rejste sig og gik væk uden protester, mens andre højlydt udtrykte deres utilfredshed med politiet.

En 24-årig mand nægtede, trods gentagne opfordringer, at efterkomme politiets anvisninger om at forlade stedet, og han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Det gjorde ham aggressiv og truende, og han blev derfor lagt i håndjern og placeret bagi politibilen. Mens han sad inde i bilen spyttede han flere gange rundt omkring sig og ramte både døre, rat, midterkonsol og computersystemet. Han blev derfor også sigtet for hærværk.

Derudover blev tre andre mænd på henholdsvis 46, 46 og 52 år anholdt og sigtet for ordensbekendtgørelsen, da de heller ikke ville efterkomme politiets anvisninger om at forlade stedet.

En 53-årig kvinde blev desuden anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da hun gentagne gange råbte efter politiet på stedet.

Annonce

Tryghedsskabende kameraer

Det er kun en måneds tid siden, at de nye kameraer blev sat op på Klostertorvet. Det sker, efter at der i en årrække har være stor problemer med misbrugere i området.

Hovedformålet med de nye kameraer er primært tryghedsskabende, fortalte politiinspektør Martin Løye, Østjyllands Politi til Århus Stiftstidende i januar 2019.

- Naturligvis kan optagelserne bruges i en efterforskning. Men vores primære formål med er at opsætte de nye kameraer er den præventive effekt. Vi håber, at kameraerne kan skabe mere tryghed for borgerne i områderne, sagde politiinspektøren ved den lejlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Annonce