Annonce
AGF

Enorm interesse for at tegne nyt fodboldstadion i Aarhus: Så mange arkitektteams har meldt sig

Hvordan et nyt stadion i Aarhus og hele området omkring stadion skal se ud går nu ind i en ny fase. Visualisering: Kongelunden
42 arkitektteams har meldt sig som interesserede i at tegne et nyt stadion til Aarhus. Desuden er 12 teams interesserede i at arbejde med en udviklingsplan for hele området. Nu starter udskilningsløbet.

AARHUS: Hele 42 danske og internationale teams har lagt billet ind på at blive prækvalificeret i projektkonkurrencen om et nyt fodboldstadion til Aarhus. Det viser sig efter at fristen for udbudsrunden udløb tirsdag.

Ikke færre end 42 danske og internationale teams har lagt billet ind på at blive prækvalificeret.

Hos Aarhus Kommune, der er bygherre på stadionprojektet, er der stor glæde over den meget omfattende interesse, og over at man også er lykkedes med at tiltrække internationale kapaciteter:

Annonce

- Et hurtigt kig ned over de 42 bydende teams viser, at det er et meget stærkt felt. Det er et fantastisk udgangspunkt for i sidste ende at finde det helt rigtige team med det rette match mellem evnen til at skabe arkitektur i verdensklasse kombineret med en professionel og bæredygtig byggeproces, forklarer Alvaro Arriagada, der er projektdirektør i Kongelundens Sekretariat.

Fem-seks skal vælges ud

- Med så mange og så kompetente teams i spil og i kombination med et detaljeret konkurrenceprogram, som vores stærke rådgiverteam har bidraget til, er bolden givet op til en stadionoplevelse i særklasse, når vi til foråret ser de konkrete konkurrenceforslag, tilføjer Alvaro Arriagada.

Processen mod nyt stadion og Kongelunden

  • De 5-6 udvalgte teams, der udpeges til at deltage i projektkonkurrencen om nyt fodboldstadion, får tilsendt konkurrenceprogram den 13. januar 2022, hvor det også vil blive offentliggjort, hvilke teams der deltager i konkurrencen.
  • Der bliver udpeget en vinder senest i løbet af efteråret 2022.
  • De udvalgte teams, der skal deltage i parallelopdraget om en udviklingsplan for Kongelunden, får tilsendt konkurrenceprogram den 2. februar 2022, hvor det også bliver offentliggjort, hvilke teams der deltager i parallelopdraget.
  • Den endelige udviklingsplan bliver udarbejdet i løbet af efteråret 2022.
  • Der er i begge tilfælde tale om EU-udbud

Næste skridt i processen bliver at gennemgå alle tilbud for, om de opfylder de formelle, juridiske konditioner i udbuddet. Herefter vil tilbuddene blive gennemgået af Aarhus Kommunes rådgivere ud fra en række fastlagte parametre omkring faglige kompetencer og overbevisende referencer, hvorefter fem til seks teams vil blive prækvalificeret til at deltage i projektkonkurrencen.

Annonce

Udviklingsplan skal samle trådene

I det hele taget er det en spændende tid for Kongelundsprojektet, hvor der også netop har været frist for at byde ind på udarbejdelsen af en samlet udviklingsplan for hele Kongelunden. Her bød 12 teams ind på en udviklingsplan.

Den endelige vinder af et nyt stadion i Aarhus regner Kongelunden med at kunne udpege i efteråret 2022.  Visualisering: Kongelunden

Udviklingsplanen skal både på kort og langt sigt anvise strategier for udvikling af Kongelunden som en samlet destination og attraktion, for natur og miljø, for trafik og parkering – og for udviklingspotentialet blandt de mange idrætsaktører i Kongelunden.

- Udviklingsplanen bliver budt ud som et såkaldt parallelopdrag. Det er en rigtig spændende proces, hvor vi sammen med vores rådgiver vil gennemgå tilbuddene og udege tre teams, som på samme tid skal udarbejde tre forskellige forslag til en samlet udviklingsplan, fortæller direktøren for Kongelunden.

Undervejs er de tre teams i dialog med bedømmelsesudvalg og fagdommere med flere, som er med til at kvalificere og skærpe forslagene, før de bliver færdiggjort.

- Til sidst kan vi så udarbejde en endelig udviklingsplan, hvor vi har mulighed for at indarbejde de bedste elementer fra alle tre forslag, forklarer Alvaro Arriagada.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Annonce