Annonce
Østjylland

På ønskesedlen: Giv os en bredere cykelsti uden lapper

Cykelstien mellem Hou og Odder er smal og har har mange revner, så den er på ønskelisten ved efterårets budgetforhandlinger. Foto: Hans Jørgensen
Det vil koste seks millioner kroner at gøre det lettere at trampe i pedalerne mellem Odder og Hou. Så bliver der også plads til at overhale.

Hou/Odder: Det kan være en barsk tur for bagdelen at cykle fra Hou til Odder, fordi asfalten på cykelstien er lappet flere steder. Men fremtiden kan måske byde på en anderledes blød tur, og de hurtigste kan endda få plads til at overhale, fordi stien bliver bredere.

- Vi tager en udvidelse af stien med til budgetforhandlinger og håber, at byrådet kan finde penge til det. Når standarden begynder at blive påklaget, er det vigtigt at få på plads. Cykelstien er for smal og ujævn, siger Ole Lyngby Pedersen (V).

Han er formand for miljø-, teknik- og klimaudvalget, som er begyndt at skrive ønskesedlen til efterårets budgetforhandlinger. Og et af ønskerne er at få seks millioner kroner til cykelstien.

Annonce

Odder Kommune bad tidligere på året borgerne om at komme med ønsker til næste års budget, og der er kommet mange ønsker om at få lavet cykelstien.

Sikker og ubehagelig

- Vi betragter stien som værende fuldt ud sikker, men den er ikke den behageligste at køre på. Den er præget af tværgående revner, og vi havde planlagt, at den skulle have nyt slidlag på i år. Men det har vi udsat for at se på en udvidelse i stedet for, siger Leo Kristoffersen, der er driftschef i kommunens afdeling Fælles Drift & Service.

På cykelstien på Grobshulevej mellem Odder og Torrild er cykelsti og vej adskilt af kantpæle og en malet stribe i vejen. Foto: Hans Jørgensen

Idéen at at lave cykelstierne på samme måde som på den nye del af Grobshulevej. En profileret kantlinje markerer forskellen mellem vej og cykelsti, og kantpælene står i asfalten.


Cykelstien er for smal og ujævn.

Ole Lyngby Pedersen (V), formand miljø-, teknik- og klimaudvalget


Det vil betyde, at en grøn rabat mellem Hovvej og cykelstien skal skrælles væk, og det er dyrt. Men det vil gøre stien omkring 60 centimeter bredere og gøre det muligt at overhale. Men det er kun cyklister og knallertkørere, der får gavn af en bredere sti.

Cykelstien er lappet flere steder. Foto: Hans Jørgensen

- Hvis vi skal skubbe sne på stien, så kan vi ikke bruge noget, der er mindre end de minitraktorer, vi har. Så kører vi endda med hjulene på kanterne, og det har de ikke godt af. Problemet er også, at vejen hæver og sænker sig utroligt meget i frostvejr. Vi er ved at undersøge hvorfor og se på, hvilken løsning, vi skal vælge med slidlag. Men vi kan ikke give en garanti for, at vi undgår revner igen, tilføjer kommunens driftschef.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Aarhus Teater hårdt ramt af corona: Skuespillere er smittet og forestillinger må udskydes

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Villa opslugt af flammer: - Ilden er gået gennem taget

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

Politiet har ingen fartmålinger: Alligevel er Lars' Tesla beslaglagt på sjette måned

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Østjylland

Frank blev klemt ud i rabatten af en traktor: Vejene er forfærdelige

Østjylland

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Annonce