Annonce
Kultur

På ekspedition til Smukfests mystiske ø

Ønskeøen er et nyt mystisk tiltag på dette års Smukfest. Med en ti minutters sejltur, kan gæsterne bevæge sig på opdagelse ind i en anden verden med gøgl, kunst og afslapning. Foto: Michael Svenningsen
Festivalgæsterne kan efter en kort sejltur træde i land på en ø, hvor afslapning, hygge og oplevelser for øjet er i højsædet.

Festival: Et par store guldsmede kommer flaksende i lysningen, hvor bådens passagerer netop er kommet i land.

De trådt igennem en åben dør, og nu ligger Ønskeøen åben for deres fødder.

I det fjerne kan man stadig høre Johnny Madsen brøle fra Stjernescenen, så længere væk er festivalpladsen ikke. Alligevel er Ønskeøen lidt en verden for sig.

Festivalens nye tiltag er tænkt som en oase, hvor gæsterne kan slappe af med fodbade og bål, få en sjov oplevelse med performance og kunst i skoven - og måske et slag pikant minigolf.

En gruppe veninder har taget udfordringen op og traver over mod banen med alternative golfkøller, der er udskåret som tissemænd.

- Det er mega fedt med overraskelser på festivalen. Det er femte gang jeg er her, og det er sjovt, at der sker noget nyt hvert år. Det er jeg vild med. Derfor skulle vi også over at se det her, siger Maria Lovmand fra Herning, der dog godt kunne have ønsket sig lidt mere info om konceptet.

Annonce
Smukfests gæster stiger på færgen ved Søbadet og kan kort tid efter træde i land på Ønskeøen. Foto: Michael Svenningsen

Oasestemning

I skovbunden lidt derfra bliver gæsterne mødt af smidige artister, der er med til at kaste et skær af mystik over øen.

Og bevæger man sig længere ind i skoven venter kunstværker udlånt af Kunsten i Aalborg.

Når gæsternes småbrugte batterier igen er ladet op, kan de med en 10 minutters sejltur vende tilbage til den velkendte festivalstemning på fastlandet.

Båden sejler hver halve time fra Søbadet fra klokken 13 til 21.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fiskerihavnen er til liv og fiskeri – ikke langtidsparkering

Det er ikke noget mere trist, end når vi mister nogle af de unikke miljøer, vi har i byen. Kommunen har ændret reglerne for parkering på havnen, så området kan slippe for bilister, der kommer og stiller bilen i otte timer. Og det er en god idé. Fiskerihavnen skal ikke være til opmagasinering af transportmidler, men et sted, hvor der kan skabes liv og drives forretning til glæde for alle århusianere. Men når de to konkurrerende fiskehandlere på Fiskerivej i samme ombæring står sammen og råber op om, at de nye regler er skadelige for deres forretning, blandt andet fordi man samtidigt fjerner flere af pareringpladser på Fiskerivej for at give plads til cyklister, så er det også en vigtig pointe. Hvis der ikke længere kan være havnerelateret virksomhed på havnen, så er iveren efter at vækste og gøre byen til en cykelby kommet for vidt. P. Clausens Fiskehandel og Havnens Fiskehus er institutioner i Aarhus, og man flytter ikke bare virksomheder, der larmer og lugter til et andet sted i byen. De skal ligge på havnen, og derfor er det glædeligt, at blandt andre Venstres Hans Skou er gået ind i sagen for at sikre, at der fortsat kan drives forretning på Fiskerihavnen. Siden er der gået politisk forvirring og en slags mudderkastning i den mellem de to rådmænd, (for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) og for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R)), som ikke kan blive enige om, hvem der har ansvaret for, at de nye regler i første omgang gik igennem. Det er heller ikke det væsentligste. Det er i stedet, at der bliver lavet en ændring, så man både slipper for pendlerne samtidigt med, at man gør stedet attraktivt for fiskehandlernes kunder, for Havnens Varmestue og for de to restauranter på Fiskerivej. Forleden var det netop Venstres Hans Skou og Bümyamin Simsek, der sikrede, at en populær vinhandler på Kystpromenaden kunne blive, selvom planerne var, at deres bygning skulle rives ned og erstattes af noget nyt. På den måde sikrede de et sted, der giver havnen liv. Lad os håbe, de gør det samme med parkeringsituationen på Fiskerivej.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Annonce