Annonce
Rejser

På kanten af Danmark ligger Villa Vest Badehotel

Restaurant Villa Vest. PR-foto
Fremtiden kalder på moderne bekvemmelighed, derfor er Villa Vest Badehotel klar med en ny fløj til sæsonens åbning. Men for indehaver Kim Møller-Kjær må udvidelsen ikke blive på bekostning af badehotellets atmosfære. Han holder af, at det er småt, men godt.

- Jeg har drevet et gammeldags badehotel i 10 år og har været superglad for det. Og det er jeg stadigvæk, fortæller indehaver af Villa Vest Badehotel Kim Møller-Kjær.

Det ligger i Lønstrup i Hjørring Kommune, og når det gamle badehotel slår dørene op til den kommende sæson 2. juni - der er den 11. for Kim Møller-Kjær - bliver det med en ny og moderne fløj, der består af 10 nye værelser med eget toilet og bad. Noget som værelserne i den gamle bygning ikke har.

- Vi vil gerne opfattes som et hotel, der har eksisteret i lang tid, derfor laver vi ikke noget om, men med den nye fløj har vi mulighed for at appellere bredere, fortæller han.

Et værelse med eget toilet og bad er en fordel for ældre og konferencegæster, som det nordjyske badehotel gerne vil tiltrække, særligt i yder- og skuldersæsonen.

Kim Møller-Kjær har ikke ønsket en ensartet ny bygning. Derfor er værelserne designet med indskudte nicher og funktionalitet på små kvadratmeter.

- Når vi bygger nyt, skal det nye og gamle hænge sammen. Det skal matche hinanden, pointerer indehaveren.

Annonce

Villa Vest Badehotel

Villa Vest Badehotel er fra 1910 og ligger tæt på kysten i Hjørring Kommune.

Gennem vinteren har badehotellet gennemgået en udvidelse. Det betyder, at en helt ny fløj og 10 nye værelser med bad og toilet står klar til sæsonstart i 2020.

Prisen for en overnatning på et dobbeltværelse med håndvask er 1398 kroner fredag og lørdag samt i højsæson fra 23. juni til 22. august.

Villa Vest Badehotel er ejet af Kim Møller-Kjær, som også er indehaver af Restaurant Villa Vest og Villaen på Bakken.

Inden han overtog badehotellet, hed det Lønstruphus Badehotel.

Adressen er Rubjergvej 2, 9800 Hjørring.

Læs mere på www.villavest.dk.

Afspejler gamle dage

Udover de 10 nye værelser med eget bad og toilet består badehotellet af yderligere 10 værelser med håndvask, som er bygget for over 100 år siden og derfor også afspejler det gamle badehotel. Der er for eksempel fælles toilet og bad. For Kim Møller-Kjær er det en unik bygning, som han holder af.

- Fordi det er en tid, der aldrig kommer igen. Ingen kommer til at bygge på den her måde mere. Byggestilen indgyder ikke til liv på værelserne, måske til en lille middagslur, men det er ikke på værelset, at livet foregår i løbet af gæsternes ophold. Det er i byen, naturen og restauranten, forklarer han om ferieformen på Villa Vest Badehotel.

Med forskellige arrangementer, som for eksempel vinsmagninger, er det Kim Møller-Kjærs forhåbning, at gæsterne kommer hinanden ved.

- Vi vil gerne have, at folk render ind i hinanden. Vi danskere ser os selv som vældig gæstfri, men det er ikke altid tilfældet, når vi kigger indad, fortæller han.

Derfor glædes han over, når han kan se, at gæsterne efter vinsmagningen går og snakker på kryds og tværs på deres vej tilbage til badehotellet.

- Mange, der tager på et ophold her, er par, der er af sted for at nyde hinandens selskab, men derfor sker der ikke noget ved, at man snakker med andre, der har noget på hjerte. Den del forlænger vi på Restaurant Villa Vest. Man får ikke lov til at sygne hen, man bliver holdt beskæftiget. Den del er superfedt ved at drive et gammelt badehotel, fortæller han.

Synergi i lille by

Udover gammeldags badehotelsatmosfære emmer Villa Vest Badehotel af hele Lønstrup, og det kommer ikke til at ændre sig.

- Lad os sige, at nogen gav mig muligheden for, at jeg kunne placere Villa Vest lige præcis, hvor jeg ville, så ville mit svar være: Nej, det skal kun ligge i Lønstrup, siger Kim Møller-Kjær og uddyber:

- Vi har et vildt godt samarbejde med hele byen - keramikere, snedkere, elektrikere –-og vi får lavet unika-produkter til Villa Vest. For eksempel service til middagene. Man kan kalde det en synergi, hvor vi er miniambassadører for hinanden.

Lønstrup er kendt for at være en by med mange kunstkeramiker, som har gjort stedet til et omdrejningspunkt for kreativitet.

- Hvor finder man ellers så meget kunsthåndværk i Danmark? På Bornholm er der en keramikkultur, men det her er en by med en fælles puls på det, og kunsthåndværkerne trækker virkelig i folk. Der findes masser af kystdestinationer, der har lækre strande og flotte huse, men der findes kun én Lønstrup, mener Kim Møller-Kjær, der i samme ombæring fastslår, at han er:

- Svært begejstret for byen.

En begejstring, som han gerne deler ud af. Selv er han vokset op ikke langt fra Lønstrup.

- Jeg håber, at Villa Vest bliver sådan et sted, som fæstner sig i folks bevidsthed, men det er ikke bare noget, der sker på 10 år. Det tager lang tid, fortæller han, og det lyder til, at det er et projekt, han ikke har det mindste imod at føre ud i livet.

Villa Vest Badehotel. PR-foto
Værelse i Villa Vest Badehotel. PR-foto
Villa Vest Badehotel. PR-foto
Spisested i Villa Vest. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Annonce