Annonce
Aarhus

Nu rammer sommeren Aarhus: Så varmt bliver det

Nu kan du godt få pumpet soppe bassinet op. Sommeren kommer stormende med 24 grader. Så der er både lagt op til havesjov, strandløver og fester i aftentimerne.  Foto: Jens Thaysen
Allerede onsdag kan noget af den dårlige sommer indhentes i Aarhus med høje varmegrader. Østjyllands Politi laver ikke hot spots for at undgå massefester.
Annonce

AARHUS: Allerede onsdag rammer de høje varmegrader og solskin Aarhus og Østjylland, så den forsømte sommer kan indhentes i selskab med badedyret ved stranden eller gutterne ved den store aftenfest.

23 grader celsius vil termometret vise på onsdag og torsdag, ifølge YR, der er Norges pålidelige Meteoroligisk Institutt, der udsender vejrmeldinger sammen med tv-stationen NRK.

Fredag toppes sommermåneden august med 24 grader hver dag hen over weekenden i Aarhus og det østjyske. Når du lægger en høj sol og kun et par sekundmeter vind oven i, kan det kun betegnes som sommervejr, selv om den officielle betegnelse for en sommerdag er 25 grader celsius.

Annonce

Ingen hot spots i Aarhus

Østjyllands Politi har i den forløbne weekend - og tidligere i løbet af sommeren - modtaget et rekordstort antal anmeldelser om for højlydte fester både i lejligheder, i parker, ved stranden og på gader og stræder.

Det er sket, selv om vejret ikke ligefrem har indbudt til udendørs fester. Det skyldes blandt andet, at diskoteker og barer i disse corona-tider lukker klokken 24.00. Derfor har mange flyttet nattefesten til haver eller lejligheder - eller parker.

Det vil uden tvivl ske igen i løbet af de kommende dage, hvor de fleste unge og studerende fortsat har sommerferie. Østjyllands Politi har dog ikke tænkt sig på nuværende tidspunkt at lave såkaldte hot spots, hvor større forsamlinger forbydes at troppe op sammen. Det har tidligere været tilfældet i blandt andet Botanisk Have.

Politiet oplyser til Stiften, at det lige nu ikke gør sig de overvejelser af hensyn til smittefaren for corona, men at ordensmagten vil sende en pressemeddelelse ud, hvis det bliver tilfældet.

Så er det tid til strandløverne. Strandene omkring Aarhus har de seneste uger været næsten mennesketomme. Men fra onsdag er der basis for bikini og badebukser. Foto: Jens Thaysen

Lige nu er det tilladt at mødes i forsamlinger, der ikke er større end 100 personer. Det ventes i øvrigt, at regeringen i løbet af en uges tid vil komme med nye retningslinjer.

Om større forsamlinger bliver tilladt, eller den nye strategi går den modsatte vej, ved kun nogle få, magtfulde mennesker i regeringen og sundhedsvæsenet. Smittetallet er dog svagt stigende i Danmark lige nu.

Selv om det bliver varmt i Aarhus-området, er der dog ikke tale om en varmebølge i Aarhus ifølge vejrmeldingen. Den kræver tre dage i træk med 25 grader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ny storaktionær i AGF forklarer aktieopkøb: - Klubben har et kæmpe potentiale

AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce