Annonce
Østjylland

På med tørklædet og så på job

<p>Anne Bjerre besøger sammen med sin hund Gaia Hammel Neurocenter to gange om ugen. Og Gaia og ti-årige Magnus nyder hinandens selskab. Foto: Kim Haugaard</p>

Terapihundene Gaia og Blida glæder og træner patienter.

Terapihundene Gaia og Blida ejes af Anne Bjerre fra Volstrup ved Hadsten, og via Trygfondens ordning med terapihunde besøger hun Hammel Neurocenter to gange hver uge.

Før afgangen fra hjemmet, får Gaia og hendes datter Blida det orange tørklæde med Trygfondens logo bundet om deres hals, og så ved de, at de er på vej på arbejde.

Det var da en nabo fortalte om neurocentret, og Anne Bjerre i forvejen brugte Gaia som besøgshund på plejecenter Møllegården i Hadsten, at hun fik ideen til ordningen med terapihunde, som hun havde hørt om fra udlandet. Hun spurgte så, om Hammel Neurocenter var interesseret i at have hendes besøg. Og Trygfonden godkendte det som et pilotprojekt, og efter to års prøvetid, blev det endelig godkendt i efteråret.

Annonce

Der er fortsat kun hendes to hunde i terapihundekorpset, men på sigt er håbet, at der kan blive godkendt terapihunde i TrygFond regi, hvor der i øjeblikket er et stort korps af besøgshunde.

Anne Bjerre kommer på hospitalet hver mandag og onsdag. Der er meget forskel på, hvad patienterne kan klare og hvor lang tid, hunden er sammen med den enkelte patient. Langt de fleste glæder sig over hendes besøg.

»Et par gange har vi måttet opgive, blandt andet fordi patienten savnede sin egen hund derhjemme så meget, at han ikke fik noget ud af vores besøg,« fortæller Anne Bjerre.

Hendes arbejde med terapihundene er frivilligt, hun får hjælpemidler stillet til rådighed af Trygfonden men ingen løn.

»Det giver både mig og hundene fantastisk meget. På den måde kan jeg betale lidt tilbage af den førtidspension, som jeg får,« siger Anne Bjerre, som har hypermobile led og i perioder har svært ved at gå.

Før en hund kan blive besøgshund, skal den til eksamen, hvor man sikrer sig, at den kan omgås mennesker på en hensynsfuld måde. Hundene skal være venlige og imødekommende.

Hunden skal også kunne klare at blive krammet af fremmede og være forsigtig, når den tager imod godbidder. En del hunde dumper, fordi de er bange for glatte gulve, som der er en del af på plejecentre og hospitaler.

Arbejdet som terapihund kræver noget andet, og på sigt er håbet, at der også kan komme en godkendelses-procedure til dette arbejde. TrygFonden arbejder på sagen, med udgangspunkt i erfaringerne fra Hammel Neurocenter.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Sport

En århusiansk sejlsportstirsdag er i vente: Med lidt held er der en OL-medalje

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Aakær Gods – det mest uvenlige gods i Danmark

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Sport

Århusiansk guldsejler står tirsdag morgen i sin tredje OL-finale med mulighed for medalje: - I sidste ende er det oppe i hovedet

AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Annonce