Annonce
Aarhus

På Randersvej ligger landets (måske) travleste restaurant i dag

<p>Fra klokken 15 begyndte århusianerne af valfarte til McDonald's på Randersvej, der er den af de 89 restauranter i Danmark, der sælger mest 1. januar. Derfor har man sendt to medarbejder ud med håndholdte computeren til at tage imod ordre, så bilkøen hele tiden kan holdes nede. Foto: Axel Schütt</p>

1. januar er store burgerdag. Hos McDonald's regner man med en kvart million kunder i løbet af dagen og i restauranten på Randersvej, håber man at blive landets bedst sælgende igen.

Flere end 300.000 bugere og godt en kvart million gæster.

Annonce
Kø for at hente burgere hos McD, dagen derpå.

Det var, hvad 1. januar bød på for landets 89 McDonald's restauranter sidste år.

Årets første dag er den absolut travleste for den store burgerkæde, som på trods af rygende travlhed hele dagen, ser frem til udfordringen med at skulle brødføde en femtedel af den danske befolkning.

»Det er på mange måder en festdag for os. Vi har næsten dobbelt så mange kunder, som på en almindelig dag. Omtrent hver 20. dansker lægger vejen forbi, og det betyder, at der virkelig er drøn på, men også en god stemning i restauranterne,« siger pressechef ved McDonald's Danmark, Pia Tobberup, til Stiften.dk.

På Randersvej har man i flere år været den restaurant af de 89 i Danmark, som langer flest Big Macs og Cheeseburgere over disken.

Status som landets mest travle på årets travleste dag, er man stolt af i butikken i det nordlige Aarhus, hvor man håber at kunne gentage bedriften i løbet af fredagen, hvor man som alle andre dage har døgnåbent.

»Vi forventer at slå sidste års omsætning og antal gæster,« lyder det fra restaurantchef Stefan Thomsen, der klokken 15.30 for alvor er begyndt at have travlt i butikken.

Derfor sendte man allerede tidlig eftermiddag to medarbejder ud i kulden med håndholdte computeren til at tage imod ordre fra de mange biler, ligesom restauranten har kaldt alt personale på arbejde.

Det samme har man gjort på Burger King på Banegårdspladsen, hvor de 35 medarbejder regner med i alt at lange 1.200-1.500 Whoppere over disken til de sultne kunder.

»1. januar sælger vi seks gange så meget som på en normal dag, så der er godt gang i den,« siger restaurationschef Nicolai Holm til TV 2 Østjylland.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce