Annonce
Østjylland

På rejse mod Ønskelandet

Børn fra Stilling Skole i færd med at øve sangen. Pressebillede

400 skolebørn i Skanderborg Kommune øver lige nu på åbningen af Aarhus 2017.

Annonce

SKANDERBORG: 400 børn fra 1. til 4. klasse på Morten Børup Skolen, Niels Ebbesen Skolen, Skovbyskolen og Stilling øver i disse dage sangen "Ønskelandet" - en ny komposition af Alberte Winding og Jan Rørdam. Det er ikke helt tilfældigt. De skal nemlig synge den i fællesskab på Skanderborg Fælled, når børn i hele Region Midt tyvstarter åbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 med aktiviteter i hele regionen.

Børneåbningen finder sted 20. januar 2017, dagen før den officielle åbning af Aarhus 2017. På dagen deltager tusindvis af børn ved at synge, danse og sende ønsker afsted rundt omkring i Region Midt. Børnene fra Skanderborg Kommune bliver på denne måde del af en kæmpestor fejring, der finder sted i alle regionens 19 kommuner.

I Skanderborg Kommune er børnene i fuld gang med forberedelserne til Børneåbningen, så det bliver en festdag i børnenes tegn med sang, dans og ønskestjerner. I disse uger øver de på "Ønskelandsangen", og en tilhørende dans koreograferet af Dansehallerne (en kreativ selvejende institution, som drives med støtte fra Kulturministeriet).

Ved siden af sangen og dansen er børnene i fuld gang med at lave ønskestjerner i papirmateriale, der skal samles til én kæmpe stor installation på Fælleden 20. januar.

Kultur- og sundhedsudvalgsformand Tage Nielsen og viceborgmester Frank Damgaard, der er konferencier på dagen, vil sammen med børnene markere Skanderborg Kommunes Børneåbning af Kulturhovedstadsåret 2017.

pcb

Koncentrationen er stor. Pressebillede
Så synges der igennem. Pressebillede
Der er glæde ved at synge. Pressebillede
Vi kan godt deles om tekstarket. Pressebillede
Klaveret akkompangerer sangen. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce