x
Annonce
Aarhus

På retro-jagt i Ridehuset

Møbel og multianlæg med tv, radio, grammofon og højtalere i et. Fra B&O. Det fristede en del hos parret, Pernille Skafsgaard og Ryan Nielsen, der overvejede, om de kunne bruge det som skænk. Her sammen med sælgeren - Lasse Franck fra Classic House. Foto: Jens Thaysen

Til vintage loppemarked i Ridehuset med ungt par, der er bidt af retro, og som snart har indrettet deres fælles hjem med gedigne, gamle ting.

»Du kan slet ikke købe noget håndværk som det her i dag.«

Annonce
En picnik-kuffert. Komplet og meget velholdt. Model cirka 1960 og til 350 kr. på søndagens Classic Loppemarked i Ridehuset, hvor den bragte journalisten ud på en nostalgisk rejse tilbage i tiden.

Ryan Nielsen stryger fingrene hen over oversiden på teaktræsskænken, der er mere end en skænk. Bag lågerne gemmer der sig tv, radio og grammofon. Højtalerne er bygget ind i siderne af møblet.

Der var farver på tingene i de gode gamle dage i 1960?erne og 70?erne.

Model cirka 1960. Fra B&O. Og hele herligheden for bare 1.750 kr.

Ryan Nielsen og hans kæreste, Pernille Skafsgaard overvejer, om musikmøblet lige er det, de mangler i deres lejlighed ved Harald Jensens Plads.

»Vi kan godt lide mørk teak og palisander. Og vi mangler en skænk,« forklarer Pernille Skafsgaard, mens Ryan Nielsen konstaterer at længden er okay, men møblet er lidt for højt til, at parret kan stille deres tv på det.

Fælles retro-hjem

Vi er til Vintage Loppemarked i Ridehuset, hvor møbler, lamper, porcelæn og nips fra 1940'erne, 50'erne og 60'erne fylder godt op.

For det unge par er Ridehuset andet stop på vej hjem fra et bryllup med overnatning på en midtjysk kro.

»Vi var omkring Låsby Marked tidligere i dag. Det var der ikke så meget ved. Det her er meget bedre. Her er gode retro-ting,« siger Pernille Skafsgaard og fortsætter:

»Vi er ved at bygge et hjem op sammen. Og det gør vi meget med retro-ting, som vi finder på markeder og på nettet.«

Selvom lejligheden er en af de større, er det ved at være godt fyldt op med fund, men der er altid plads til et til. Så parret - hun biolog og ansat i Aarhus Kommune, han ansat i Dansk Supermarked - giver sig god tid til at komme rundt mellem standene på markedet, der er en del af Århundredes Festival.

Gevirer på væggen

Et par små gevirer til ophæng har ikke parrets store interesse - selv om det i disse år er ret hipt med et gevir på væggen.

»Vi har allerede en hel væg med gevirer. Ryan er jæger, så det er ikke nogen, vi har købt,« siger Pernille Skafsgaard.

Et par lænestole bliver prøvesiddet, og Pernille Skafsgaard er pænt begejstret - bare ikke for betrækket. Det er der råd for, røber hun. Hun skal bare lige have Ryan overtalt til at tage et kursus i ombetrækning.

Barndommens picnic

På vej rundt mellem orange metallamper, en ditto Soda Streamer, spejle, teaktræsmøbler og nips i massevis, støder vi også på en picnic-kuffert med hvide plastik-tallerkener og kopper og en riflet termokande. Allerede ved synet af den kan journalisten mærke riflerne i fingrene.

Sådan en havde min mor og far.

Vi syntes den var hamrende smart, da jeg var barn, og der var saftevand i termokanden.

Nå, det er ikke lige den slags, der står øverst på det unge pars ønskeseddel - end ikke efter en ældre journalists nostalgiske lovprisning af kufferten.

To små sengeborde

De har i stedet fået øje på to små borde i mørkt træ og med en lille skuffe i hver.

»De kunne være fine som sengeborde,« udbryder Pernille Skafsgaard, mens Ryan Nielsen trække på det:

»Jo, men de er meget lave - og vi har en ret høj seng.«

I øvrigt er de to borde for længst solgt, viser det sig.

For 1.000 kr.

Og så går jagten denne søndag eftermiddag videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce