Annonce
Aarhus

På spionmission i det indre Aarhus: Nyt tilbud trækker spændingen fra Escape Rooms ud i bybilledet

Pil Hibiscus og Lasse Jakobsen er ejer af Escape City, der har sikret sig rettighederne til det nye system, der tager udfordringerne fra et Escape Room med ud i det fri. Foto: Kasper Kudsk Baymler
Har du altid drømt om at blive spion og løse mysterier, så kan du få din lyst styret i den århusianske bymidte. Et nyt tilbud fra City Escape giver århusianerne mulighed for at træde ind i en unik verden.

AARHUS: Der er ingen vej uden om. Hvis verden skal bestå, så skal du og dine kammerater finde frem til terrororganisationen Spider Techs hovedkontor, hacke jer ind i serveren og blande en antivirus, der kan stoppe en virus, som terroristerne har lukket ud i grundvandet.

I har to timer til det hele. Sæt i gang.

Så kort og kontant lyder introduktionen, når du i bedste Mission Impossible stil modtager instruktioner på en iPad i midten af Aarhus midtby og herefter skal på spionmission i lokale omgivelser.

Annonce

Det nye tiltag "Operation Mindfall" stammer fra Escape City, som til dagligt har hjemme i Esbjerg og hører til nogle af landets ypperste indenfor Escape Rooms.

I Aarhus foregår udfordringerne dog ikke indenfor.

Fakta

City Escape kommer fra Esbjerg, hvor de også har fysisk escape rooms.

Seneste tilbud fra virksomheden er et udendørs City Escape Game, hvor man over to timer skal finde antivirussen til en virus, som en terrororganisation har lækket i grundvandet og skal stoppes, hvis ikke hele byen skal blive hjernevasket.

Deltagerne bliver udstyret med en spion kuffert og en iPad og møder forskellige elementer fra Escape Rooms med GPS-geocaching og augmented-reality.

Der findes lignende tilbud i flere store europæiske byer.

City Escape har sikret sig rettighederne til spillet i Esbjerg, Odense og Aarhus.

Der er flere nye missioner på vej til den udendørs aktivitet.

Det koster omkring 200 kroner per person (afhængigt af deltagerantal) at deltage i en totimers Operation Mindfall.

Embed:City escape games - Mindfall
https://www.cityescape.dk/mindfall/

Du kan booke tid hos City Escape på

I stedet bliver man sluppet fri i den indre by, hvor man ved hjælp af forskellige virkemidler i en kuffert og en iPad skal arbejde dig gennem en række udfordringer inden man bliver mødt af den sidste afgørende opgave, der betyder liv eller død i den fuldendte spionoplevelse.

Escape City har kørt tilbuddet med stor succes i Esbjerg i det seneste halve år, hvor tilbagemeldingerne har været så gode, at folkene bag virksomheden var klar til at tage det videre til andre byer herhjemme. Udover Aarhus har man også sikret sig rettighederne til Odense, som dermed kommer på landkortet sammen med europæiske storbyer som Paris, Berlin og Malaga.

Operation Mindfall er navnet på den nye mission, der tilbydes i den inderste del af Aarhus. Deltagerne får udleveret kuffert og ipad og skal herefter løse gåderne. Foto: Kasper Kudsk Baymler

Faktisk var det et besøg i Malaga, der gjorde ejerne af Escape City opmærksomme på muligheden, fortæller Lasse Jakobsen og medejer Pil Hibiscus.

- Det er fed måde at være afsted på. Du har posterne at gå efter og det er opgaver, som alle kan være med til at løse. De er både nemme og svære, og du kommer helt sikkert til at blive stresset på et eller andet tidspunkt, siger Lasse Jakobsen og tilføjer, at der midt i begejstringen også bliver opbakket en form for suspense, der bare bliver større og større i takt med, at man nærmer sig grænsen på de to timer.

- Du ved, at du har to timer, men du kender ikke til antallet af poster og opgaver. Det er først til allersidst, at du finder ud af, at du nu er tæt på at løse operationen, siger han.


Du ved, at du har to timer, men du kender ikke til antallet af poster og opgaver. Det er først til allersidst, at du finder ud af, at du nu er tæt på at løse operationen

Lasse Jakobsen


Hold i bybilledet

City Escape begyndte for alvor at rulle sit nyeste tilbud ud i september måned til offentligheden. I august måned lavede man en snigpremiere med nogle af eleverne fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus. Under normale omstændigheder skulle de have være sendt afsted på rustur, men på grund af den nuværende corona-situation, så blev det i stedet en tur i bybilledet, hvor eleverne blev delt ind i små hold, der med en halv times interval blev sendt afsted i forskellige retninger.

På den udleverede iPad dukker posterne op i den indre by. Foto: Kasper Kudsk Baymler

- Vi arbejder med grupper fra to til seks personer og det er bare en god måde at komme ud og være sammen på. Selvom grupperne starter forskellige steder, så det de samme opgaver, som de skal igennem. Derfor kan de også opleve at se hinanden i bybilledet, når de kommer tættere på målet, og det plejer at skubbe til konkurrenceelementet, siger Pil Hibiscus.

- Samtidig giver det også nogle gode historier, fordi alle kan referere til en opgave eller udfordringer senere hen. Derfor passer det også rigtigt til teambuilding i virksomheder, siger Lasse Jakobsen og tilføjer, at det også kan være en god måde for turister at opleve den by, de er kommet til.

Annonce

Du går aldrig helt i stå

Når deltagerne har fået udleveret deres mappe og ipad, bliver tiden startet. Herefter gælder det om at komme igennem de poster, der bliver opstillet på ipad'en, hvor opgaverne bliver vist og forklaret. Hver opgave giver et antal point til ens high score og vil afgøre ens samlede score, når det hele tælles sammen til sidst.

Der er også mulighed for at få hjælp undervejs fra ens rådgiver, men det koster hver gang, fortæller Lasse Jakobsen, mens han viser prisen på iPad'en, da vi når frem til en af posterne i bybilledet.

- Der vil altid være mulighed for at komme videre. Du kommer ikke til at stå i en situation, hvor du ikke ved, hvordan du skal klare dig videre. Alt har dog en pris, siger ejeren med et smil og tilføjer, at det er sjovt at opleve hvordan deltagerne med det samme lever sig ind i den spionverden, som spillet tilbyder dem at være en del af.

- Egentlig kan du godt nå rundt, hvis du går, men vi opfordrer altid til, at man tager lange skridt mellem posterne, fordi det giver ekstra tid til at løse opgaverne. Lige meget hvem der er afsted, så oplever vi næsten altid, at folk kommer løbende til de sidste poster, fordi de bliver så fanget af spillet og ikke mindst presset på tiden, siger Lasse Jakobsen og tilføjer, at posterne er fordelt på et område, hvor deltagerne i alt bevæger sig 2,4 kilometer i løbet af de to timer, de har til rådighed.

Annonce

Den første af flere missioner

Operation Mindfall er den første af flere missioner, der i fremtiden vil blive tilbudt af Escape City. I den nærmeste fremtid vil der komme en mission med Albert Einsteins sidste hemmelighed, ligesom der senere vil blive tilknyttet en mission, hvor man skal opklare et mord.

Operation Mindfall er navnet på den nye spionudfordring. Foto: Kasper Kudsk Baymler

- Vi har haft rigtigt mange positive tilbagemeldinger fra folk, der har prøvet det her. De vil gerne prøve det igen og spørger derfor efter nye missioner, siger Pil Hibiscus.

- Det er også bare et fedt produkt. Vi vil gerne kunne tilbyde folk noget anderledes end det, som de i forvejen kan prøve, og det er det her virkelig. Vi synes selv, at det er virkelig sjovt og udfordrende og det er vigtigt for os, at vi selv føler, at vi kan tilbyde noget unikt og anderledes til vores kunder, siger Lasse Jakobsen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Alvorlig ulykke med hestevogn midt i juletravlt Aarhus

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Kultur

Så lykkedes det endelig at finde en køber: Skovmøllen solgt og udvider åbningstiden

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Morten Messerschmidt vil være formand i DF - med mindre Inger stiller op

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Debat

Brev fra Syddjurs til Wermelin: Det nye byråd vil ikke have en naturnationalpark

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Aarhus

Dagens corona-tal: Laveste antal smittede i Aarhus i to uger

Annonce