Annonce
Aarhus

På størrelse med 100 fodboldbaner: Kæmpe byudviklingsområde i Aarhus Nord rykker tættere på

Brendstrupkilen ligger mellem Skejby og Tilst og er på vej til at blive en ny, stor by i det nordlige Aarhus. Foto: Axel Schütt
Aarhus Kommune har nu valgt teamet, der skal hjælpe med at lave en udviklingsplan for Brendstrupkilen mellem Skejby og Tilst. Et enormt område, der både skal give plads til boliger, erhverv og en stor ny vej.
Annonce

AARHUS: Et område på 125 hektar, der ligger ved Brendstrup, er fornyligt blevet udpeget som det næste store byudviklingsområde i Aarhus.

Ved onsdagens byrådsmøde kom omdannelsen af det enorme område mellem Skejby og Tilst et skridt nærmere.

Man har nu udpeget det team, som får køberet på i alt 686.866 kvadratmeter, et areal på størrelse med 100 fodboldbaner, og som nu sammen med Aarhus Kommune skal lave en udviklingsplan for området, inden man går i gang med at bygge boliger, erhverv og en ny og meget ventet omfartsvej.

Her er det skitserede område ved Brendstrup, som man nu skal lave en udviklingsplan for. Grafik: Aarhus Kommune
Annonce

Plan klar inden jul

Det er teamet Stadt A/S, der har fået køberet på området, som i alt tæller en tredjedel af det samlede område ved Brendstrup. Bag selskabet står et hold af arkitekter, byplanlæggere og ingeniører som CFBO, AART, SLA, Urban Creators og Orbicon.

Holdet skal nu kan tage plads omkring bordet og udarbejde en samlet udviklingsplan for Brendstrupkilen sammen med Aarhus Kommune og øvrige grundejere i området.

Udviklingsplanen skal blandt andet klarlægge, hvor mange boliger, der skal være, hvor meget erhverv, og hvordan man tænker de i alt 384.203 kvadratmeter fredet naturområde ind i projektet. Den plan forventes klar i slutningen af 2020.

- Vi er allerede godt i gang med at afholde workshops og møder med interessenter i området. At Stadt A/S nu kan indgå i den dialog og deltage med en masse kompetencer inden for byudvikling, landskab, bæredygtighed og partnerskaber, glæder vi os til, siger Bente Lykke Sørensen, der er bystrategisk chef i Aarhus Kommune.

Annonce

Den nye vej

En af årsagerne til, at kommunen har udlagt Brendstrupkilen til byudvikling handler om at få penge til at anlægge en ny vej mellem Viborgvej og Paludan-Müllers Vej. Måske endda en ny vejforbindelsen, der går hele vejen fra Viborgvej til Søftenvej.

Vejforbindelsen skal aflaste en række hårdt belastede veje i området og sikre bedre tilkørselsforhold til erhvervsområderne i Skejby, der tæller Business Park Skejby og Agro Food Park.

- Det er afgørende for mig, at vi får udarbejdet en plan, der samler interesserne for både erhvervslivet, landsbyerne og naturen i området. Derudover skal byudviklingen bidrage til finansiering af vejforbindelsen. Jeg tror på, at vi ved at arbejde med vejforbindelse og byudvikling samtidig sikrer et gennemtænkt, samlet projekt, lyder det fra rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).

Den røde linje er den vej, man arbejder på i forbindelse med projektet. Man arbejder både med at finde finansiering til den del, der går fra Viborgvej til Paludan-Müllers Vej og den, der går hele vejen ud til Djurslandsmotorvejen.
Annonce

Hvor bygger man i fremtiden?

For nyligt spurgte Århus Stiftstidende kommunen, hvor man forventer, at der bliver bygget i Aarhus om 20 år. Anledningen var, at vi i et stort byudviklingsprojekt havde kortlagt alle de byggerier, i alt 88, der var i gang eller på vej i Aarhus.

For at finde ud af, hvilken vej byggekranerne vender om 20 år, fik avisen udarbejdet en liste over bud. En liste, hvor blandt andet Brendstupkilen indgik. De andre bud kan du se her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce