Annonce
Østjylland

På trods af aflyst byfest: DUI viser børnekultur i Odder

42-årige Tommy Nielsen har siden torsdag underholdt, tegnet og fortalt historier foran Odder Rådhus. Det gør han også lørdag, som er sidste dag på årets børnekulturfestival. Foto: Morten Pape
Ballondyr, teater og maling af bybus er nogle af de aktiviteter, som børn har kunnet prøve foran Odder Rådhus i uge 32.
Annonce

Odder: Folkene bag foreningen DUI Leg & Virke er under normale omstændigheder særdeles aktive under den årlige Odder Byfest. Men som så mange andre begivenheder i Danmark og resten af verden, var årets byfest i Odder aflyst. Alligevel har man i den lokale afdeling valgt at afholde børnekulturfestival foran Rådhuset.

Festivalen er arrangeret i samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og Teatret Magistraten fra Silkeborg, som gennem støtte fra én af regeringens coronapakker har været med til at stable festivalen på benene. Festivalen startede allerede torsdag, hvor man havde mellem 150-200 børn forbi de mange forskellige aktiviteter.


Alle mister penge på, at byfesten er aflyst, men det hele skal nok gå, og lige nu er det vigtigste, at vi passer på hinanden.

Aage Rothmann, Formand DUI Leg & Virke Odder


I løbet af festivalen kan man male på en bybus, gå på stylter, lave ballondyr og meget mere. Den ansvarlige for festivalen, 42 årige Tommy Nielsen, glæder sig over at dele kulturoplevelser med Odders børn og unge.

DUILeg & Virke

DUI-LEG og VIRKE er en selvstændig børne-, ungdoms- og familieorganisation, der bygger på arbejderbevægelsens grundholdninger. DUI (De Unges Idræt) blev grundlagt ved et aftenmøde i Arbejdernes Forsamlingsbygning (det nuværende arbejdermuseum) i København i 1905.

Det var en ung mand, Louis Florin, der fik ideen, men det var journalisten og folketingsmedlemmet, A. C. Meyer, der tog initiativet. Den 18-årige Louis Florin havde været fører i Frivilligt Drenge Forbund (FDF), der var startet blot tre år tidligere. Han mente, at FDF gjorde et godt stykke arbejde for drengene fra de københavnske arbejderhjem, men som ivrig ungsocialist var han modstander af det kristelige og efter hans mening også militaristiske præg, som FDF søgte at bibringe drengene.

DUI har 80 lokalafdelinger i Danmark med aktiviteter som musik og sang, lejr- og hytteture, fællesspisning og drageflyvning. Aktiviteterne finansieres med relativt lave deltagerbetalinger.
I Odder er der cirka 130 medlemmer af DUI Leg & Virke. Den lokale afdeling kunne i december 2019 fejre 100 års fødselsdag.

- Børnene skal ikke komme til kulturoplevelserne. Kulturoplevelserne skal komme til børnene. Derfor lavede vi denne her festival midt i Odder, og vi håber, at børnene og deres forældre nyder, siger Tommy Nielsen, da avisen er forbi fredag.

Annonce

Skal skabe interesse for DUI

Mens der bliver fortalt gode historier foran rådhuset i Odder, står DUI i uge 33  foran en genåbning af sine aktiviteter for første gang i næsten seks måneder. Formanden for DUI Leg & Virke i Odder, Aage Rothmann, håber at arrangmenter som kulturfestivalen kan få flere børn og deres forældre meldt ind i DUI.

Musikken bliver spillet på gammeldags manér til stor glæde for børn og voksne. Foto: Morten Pape

- Vi glæder os helt vildt til at se børnene igen, når vi åbner op. Forhåbentlig kan et arrangement som festivalen være med til, at endnu flere borgere i Odder vil være med til at skabe sjove stunder for vores børn og unge, siger han.

Henne ved den efterhånden overmalede bybus står de to søskende Harald og Nora-Christine Mortensen på henholdsvis fem og syv år. De er i gang med at male bussen, men som søskende kan det nogle gange være svært ikke at drille hinanden, selvom man har en hel bus at male på.

De to søskende Nora-Christine og Harald Mortensen kæmper om den bedste plads at male på. Foto: Morten Pape

- Jeg synes, det er sjovt. Jeg maler en blå himmel, men Harald maler den altid bare over med grøn, siger Nora-Christine.

Selvom han ikke er populær hos sin storesøster, synes Harald, at det er sjovt at male på en bus.

- Mor, jeg synes, du skal købe sådan en bus, siger han.

Er man interesseret i at læse mere om DUI og deres arbejde, kan man besøge deres hjemmeside på www.dui.dk/odder.

Festivallen fortsætter indtil lørdag klokken 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter en måned med krav om mundbind: Så mange kunder er blevet afvist af Midttrafik

Aarhus For abonnenter

Topledelsen på ældreområdet får benhård kritik: Men rådmand føler sig ikke ramt

Annonce