Annonce
Aarhus

På trods af servering af popcorn og cola: Biografer med caféer undgår krav om mundbind

Politiet har nu slået fast, at flere biografer ikke skal indføre et krav om mundbind. Det sker på trods af, at de både serverer mad og drikke. Arkivfoto: Kim Haugaard
Politiet har de seneste par dage besøgt biografer i Aarhus for at vurdere om gæsterne skal bære mundbind. I alle tilfælde har de vurderet, at det ikke er nødvendigt, selvom biograferne både sælger slik, popcorn, sodavand og kaffe til indtagelse på stedet.
Annonce

AARHUS: Østjyllands Politi er begyndt at føre tilsyn med biografer for at vurdere om gæsterne skal bære mundbind i foyerområdet.

Det sker efter det 17. september kom frem, at der indføres krav om brug af mundbind på restauranter, barer, caféer og lignende serveringssteder. For at et område kan kategoriseres som et serveringssted, skal der være siddepladser.

Østjyllands Politi har dog vurderet, at det ikke er nødvendigt med mundbind i biografers foyerområde på trods af, at de sælger mad-og drikkevarer i caféen, som kan indtages på stedet på siddepladser.

Indtil videre har Østjyllands Politi kun tjekket Øst for Paradis og Cinemaxx i Aarhus, men begge steder er sluppet uden om mundbindskravet. Til Århus Stiftstidende fortæller Østjyllands Politi, at gæsterne i BioCity heller ikke kommer til at bære mundbind umiddelbart.

Samtidig er smittetallet i Århus steget markant og tallene for torsdag 24. september viser, at 59 nye er smittede.

Annonce

Ikke en café

Vurderingen fra Østjyllands Politi sker, da de ikke opfatter stedet, hvor man køber mad og drikke i biografer som en café. I stedet betragter de det som en kiosk eller et salgssted.

Den vurdering har man lavet selvom Øst for Paradis og BioCity på deres egen hjemmeside skriver, at de har en café.


Politiet var hernede for at tjekke om alt foregik, som det skulle. Der var ikke en finger at sætte på vores restriktioner, og de var tilfredse med corona-rutinerne i biografen

Line Christensen, leder af Øst for Paradis


I og med Østjyllands Politi betragter det som en kiosk - og ikke en café eller et serveringssted, til trods for, at der er siddepladser i foyerområdet, hvor man kan indtage mad og drikke - skal gæsterne derfor ikke bære mundbind.

Desuden fortæller vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi, Kristian Juliussen, til Århus Stiftstidende, at hovedformålet med at tage i biografen er et andet end at skulle spise popcorn og drikke cola. Derfor mener han ikke, de bør omfattes af mundbindskravet.

Han understreger også, at hvorvidt der er tale om et serveringssted eller ej bygger på en konkret vurdering ud fra flere faktorer. Hvad disse faktorer indebærer, vil de ikke uddybe.

Annonce

Lettelse hos Øst for Paradis

Line Christensen, der til daglig driver Øst for Paradis med sin søster, er glad og lettet over politiets vurdering af, at deres gæster ikke skal bære mundbind.

- Politiet var hernede for at tjekke om alt foregik, som det skulle. Der var ikke en finger at sætte på vores restriktioner, og de var tilfredse med corona-rutinerne i biografen.

- Vi er meget lettede over, at politiet vurderer, at vi lever op til kravene. Vi har fortolket reglerne korrekt. I forvejen har vi mange restriktioner, så det er en dejlig nyhed, fortæller Line Christensen.

Også direktør for Danske Biografer Lars Werge er tilfreds med vurderingen af Østjyllands Politi.

- Det er godt, politiet opsøger biograferne for at vurdere forholdene. At vi så undgår mundbindskravet ved at overholde alt andet, er en god nyhed, siger han.

Lars Werge var nervøs for, at mundbindskravet ville betyde færre kunder og muligvis også konkurser for flere biografer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tømrerfirma konkurs: Byggetvisten på det tidligere Hotel Kongens Ege var med til at slå det sidste søm i kisten

Annonce