Annonce
Debat

På vegne af kvinderne til novembervalget: Vi er klar til at bane vejen ind i politik

"Vi må vise vejen som kvinder, være rollemodeller for fremtidens lokale demokrati. Og samtidig vise, at vi ikke vil den dårlige tone, og vi vil have respekt for det, vi leverer", skriver Polly Dutschke. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Den 30. juni kommenterer Daniel Bach Nielsen på lederplads i Århus Stiftstidende, at der fortsat er for få kvinder, som tager springet til kommunal politik.

Han har ganske ret i, at politik stadig har ry for at være konfliktfyldt, noget, den såkaldte debat og iscenesættelse på sociale medier kun har gjort værre. Dét, vil jeg vove at påstå, skræmmer generelt flere kvinder end mænd væk. Hvilket jeg kun vil give Daniel ret i.

Men jeg oplever faktisk også, efter initiativ fra de kvindelige byrødder i Aarhus, at flere og energiske kvinder vil lokalpolitik med hjertet. Vi vil gerne tage kampen for vores by, demokrati og kampen mod den dårlige tone i politik.

Annonce


Vi vil gerne stille op til den politiske dagsorden i vores by og region med de kompetencer og styrker, vi har. Og selvom vi fortsat ikke er mange kvinder, så vil vi med tiden bane en vej for fremtidens kvinder i kommunal- og regionspolitik.


Mette Bjerre fra SF har taget initiativ til at tage de positive briller på i henhold til sociale medier og kvinder. Hun har inviteret kvindelige kandidater ind, og hvor vi netop står sammen mellem alle partier. Hun har inviteret politiske kandidater fra kommunal- og regionsvalget til debat for netop at sætte fokus på området henimod valget 16 november.

Vi må vise vejen som kvinder, være rollemodeller for fremtidens lokale demokrati. Og samtidig vise, at vi ikke vil den dårlige tone, og vi vil have respekt for det, vi leverer. Og det reelle arbejde, vi faktisk leverer som politikere.

Vi vil gerne stille op til den politiske dagsorden i vores by og region med de kompetencer og styrker, vi har. Og selvom vi fortsat ikke er mange kvinder, så vil vi med tiden bane en vej for fremtidens kvinder i kommunal- og regionspolitik.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Debat

Debat: Tillid til landbrugstoppen?

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce