Annonce
Byudvikling

Pålægsfabrik ryddet: Kollegium på 17 etager på vej

Den sidste rullepølse er for længst produceret på Defco i Helsingforsgade. Nu er selve fabriksbygningen også væk. her skal i stedet bygges et kollegium i 17 etager. Foto: Axel Schütt
Pålægsfabrikken Defco på Katrinebjerg er forsvundet fra jordens overflade. Snart starter byggeriet af et stort kollegium i 17 etager.
Annonce

AARHUS: Sporene efter pålægsfabrikken Defco i Helsingforsgade er ved at være væk. Fabriksbygningen er nu brudt ned til under jordhøjde. Snart vil der på tomten begynde at skyde et 17 etager højt kollegium i vejret.

Omdannelsen af Katrinebjerg fortsætter og tager et nyt skridt, når BaseCamp Student mod slutningen af året begynder at opføre en stor bygning med 570 kollegieboliger og med masser af fællesfaciliteter.

Projektet til i omegnen af 600 mio. kr. i den østlige ende af Katrinebjerg kommer til at fylde det meste af den gamle Defco-grund ud.

Kollegiet kommer til at køre efter et koncept med møblerede værelse, fællesareal med eksempelvis bibliotek, studierum, minibiograf, fitness, café, fælleskøkkener, gaming-rum, hobbyrum og loungeområder og ansatte til at hjælpe de unge beboere – der typisk lige er flyttet hjemmefra – med at finde sig til rette.

Base Camp driver allerede tilsvarende kollegier i København, i Sverige, Tyskland og Polen.

BaseCamp Katrinebjerg

570 møblerede studieboliger, alle med eget bad og køkken.

17 etager og 20.000 etagekvadratmeter, heraf 3.000 kvadratmeter fællesareal I Helsingforsgade.

Projektsum: Over 600 mio. kr.

Byggestart 2020.

Arkitekt: Lars Gitz Architects.

Bygherre: BaseCamp Student, der har godt 2.000 studieboliger i drift eller under planlægning i København, Lyngby og Aarhus. Derudover har BaseCamp Student flere end 7.000 studieboliger i drift eller under planlægning i Skandinavien, Polen og Tyskland.

Læs mere på www.BaseCampStudent.com Her finder man blandt andet eksempler på størrelser og priser på BaseCamp Students studieboliger i Sølvgade i København.

Annonce

100 almene boliger

Foruden studenterhøjhuset bliver der på Defco-grunden også plads til, at Boligkontoret Aarhus kan opføre omkring 100 almene ungdoms- og familieboliger med forventet byggestart i begyndelsen af 2021.

Endelig har ejendomsselskabet Domis, der oprindeligt købte Defcos bygninger og grund, solgt et grundstykke fra til Feas – universitetets forskningsfonds ejendomsselskab.

Feas er i forvejen en af de helt store grundejere på Katrinebjerg, som det er planen at udvikle til at blive en endnu større del af universitetets campus-område, end det er i dag.

Nogenlunde sådan kommer det 17 etager høje BaseCamp-kollegium på Katrinebjerg til at tage sig ud, når det står færdigt formentlig i anden halvdel af 2022.Illustration: Lars Gitz Architects
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Aarhus

Dagens corona-tal viser en lille stigning, men der er langt op til de grimme tal fra december

Annonce