Annonce
Aarhus

Pårørende: Personalet var så presset, at jeg måtte hjælpe med at servere julemaden

Dan Arendtsen oplevede sit livs værste juleaften sammen med sin demente mor på Kongsgården, hvor personalet var stresset og maden kold. Det er ikke første gang, Dan Arendtsen oplever kritisable forhold på Kongsgården, hvilket Pårørenderådet bakker op om. Foto: Jens Thaysen

Ifølge pårørende er det beskidte og nedslidte forhold, som beboere i Kongsgårdens plejeboliger lever i. De pårørende mener ikke, at beboerne får en værdig behandling. Juleaften måtte pårørende hjælpe med serveringen af den kolde julemiddag.

Aarhus: - Jeg mener ikke, at min demente mor får en værdig behandling på Kongsgården, siger Dan Arendtsen, der har sendt et åbent brev om forholdene til ledelsen, ældrerådmanden, borgmesteren og pressen.

Med brevet følger en række fotos af moderens meget beskidte toilet og et slidt og beskidt fælleskøkken.

- Juleaften var den værste, jeg nogensinde har oplevet. Personalet var så presset, at jeg og min kæreste måtte hjælpe med at servere julemaden, der i øvrigt var kold, til flere af beboerne. Juleaften bør der være plads til en hyggestund, men sådan var det ikke, fortsætter Dan Arendtsen.

Rengøringsstandarden har ifølge Dan Arendtsen meget tilbage at ønske. Her har han taget et billede af toilettet på sin mors badeværelse. Privatfoto.

Han oplevede en medarbejder, der gjorde sit absolut yderste. Hun arbejdede sammen med en fastansat kollega og en ny vikar, som skulle sættes ind i alt.

- Nogle af medarbejderne gør virkelig, hvad de kan, men der er bare ikke ressourcer nok. Min mors ting og tøj bliver væk, hun får ikke børstet tænder eller klippet negle, der er flossede og indgroede, mener han.

Sønnen har også flere gange oplevet, at hans mor har meget beskidte underbukser på, og en anden pårørende har set hende gå rundt med bar overkrop. Det er blevet mundtligt indberettet, fortæller Dan Arendtsen.

Gennem nogle måneder har Dan Arendtsen taget fotos af sin mors badeværelse, hvor der ifølge ham har ligget afføring på gulvet siden november.

Dan Arendtsen demente mor bor på Kongsgård. Hun er beskidt, toilettet og køkkenet er beskidt og juleaften måtte de pårørende hjælpe med at servere et pouvert juleaftensmåltid for de gamle. Foto: Jens Thaysen

Juleaften var den værste, jeg nogensinde har oplevet. Personalet var så presset, at jeg og min kæreste måtte hjælpe med at servere julemaden til flere af beboerne, der i øvrigt var kold.

Dan Arendtsen, søn til beboer på Kongsgården.

Pårørenderådet bakker op

Dan Arendtsen får opbakning i sine synspunkter af Lene Spanggaard, der er talsmand for Pårørenderådet. Hun er sygeplejerske og er kommet på Kongsgården gennem tre år, fordi hendes mor bor der.

Hun har henvendt sig til den tidligere leder og den nuværende ledelse med kritik af både den daglige pleje og rengøringsstandarden. Hun har desuden fået en række henvendelser fra andre pårørende, som ikke synes, hjemmet fungerer, som det skal.

- Hverken rengøringen eller det nedslidte interiør er, som det burde være. Men det værste er den manglende pleje. Kulturen mellem medarbejderne og beboerne er ikke god. Nogle af de ansatte gør det rigtig godt, mens andre slet ikke lever op til det, man må forvente. Dertil kommer, at der er rigtig mange vikarer, siger Lene Spanggaard.

Hun oplever, at flere gode initiativer er på vej, og at lederne siger det helt rigtige, men hun mangler at se forandringerne ske.

- Der mangler en plan. Hvordan vil de klæde medarbejderne på til jobbet? I øvrigt kan jeg godt genkende Dan Arendtsens fotos. Jeg gør selv min mors toilet rent, siger hun.

- Derfor er jeg gået ind i arbejdet i Pårørenderådet. I et forsøg på at ændre på det, fortsætter hun.

Lene Spanggaard har foreslået, at man kan opgradere det nedslidte interiør med brugte men bedre møbler - og at man kan søge om donationer og en frivillig indsats fra pårørende.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Opposition i Aarhus Byråd presser borgmesteren: Flertal vil finde flere penge til idrætsfaciliteter

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Forældregruppe i appel før budgetforhandling: Mangler syv millioner til ny idrætshal

Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Debat For abonnenter

"Idrætshaderne" fra S og SF under pres: Endelig lysner det for idrætten i Aarhus

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

AGF

David Nielsen skal gøre drenge til mænd i AGF: - Den her klub spiser lidt af din sjæl, hver gang du taber

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Annonce