Annonce
Livsstil

Påskefrokost for udsatte

Nettos overskudsvarer bliver til en påskefrokost for socialt udsatte i Aarhus. Pressebillede

Kirkens Korshær og Netto inviterer til påskefrokost for ensomme, hjemløse og fattige.

Annonce

Aarhus: Danmarks største påskefrokost finder sted langfredag 14. april i ni byer - heriblandt Aarhus.

Det er Netto, Kirkens Korshær, fødevareBanken og Brita Grau Wahlberg fra Landbogaarden, der er gået sammen om at arrangere en påskefrokost baseret på overskudsmad fra Netto med mad, der ellers ville være gået til spilde pga. påskens mange lukkedage.

De inviterede er de socialt udsatte i Aarhus, og det forventes, at der i alt i de ni byer vil deltage omkring 500 mennesker.

Netto bringer de friske overskudsvarer fra sine butikker ud til Kirkens Korshær allerede skærtorsdag, hvor Brita Grau Wahlberg fra Landbogaarden laver en påskefrokost baseret på varerne fra Netto.

- Vi er meget glade for at kunne få lov til at hjælpe Kirkens Korshær med at holde deres påskefrokost. Faktisk hjælper de også Netto, da vores madvarer ikke ender som madspild men som rigtige måltider. Varerne er jo friske råvarer og fejler intet. Det er utroligt givende, at vi i Netto kan være med til at hjælpe vores lokalsamfund på den her måde, siger butikschef hos Netto, Winnie Slot.

Annonce

Skaber fællesskab

Påskefrokosten er ikke kun for at forhindre madspild, men også for at skabe noget fællesskab. Mange socialt udsatte føler sig nemlig ensomme i højtider som påske og jul, hvor de bliver mindet om længslen efter den nærmeste familie og venner, som mange ikke længere har kontakt til.

- Påsken er, både for mange menneskers familieliv og i kirken, indbegrebet af fællesskabet omkring måltidet. Det er her, det inkluderende fællesskab bliver indstiftet over et stykke simpelt brød og et glas vin. Realiteten er også, at højtiderne, hvor mange andre samles til spisning med familie og venner, er hårde for de ensomme, hjemløse mennesker og fattige børnefamilier, der mangler et netværk. Derfor er vi glade for, at Netto bakker op om at støtte de svageste i samfundet, siger Helle Christiansen, chef for Kirkens Korshær.

Påskefrokosten finder sted hos Kirkens Korshær på Nørre Allé 25 kl. 12-15.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus For abonnenter

Lang kø til en plads på Aarhus Friplejehjem: - Vi fortæller, at der også kan ske fejl hos os

Annonce