Annonce
Østjylland

Pædagogstuderende opfordrer Randers til at vende ryggen til Paludan

Dan Løvkvist arbejder på at leve en aktion vend Paludan ryggen, når youtube-fænomenets Rasmus Paludan kommer til Randers. Privatfoto

Når Rasmus Paludan kommer til Randers for at provokere børn og unge i Jennumparken, så bør Randers stå sammen og lade være med at gøre noget. Vi skal bare vende ham ryggen, lyder opfordringen fra Dan Løvkvist.

Annonce

Randers: Hvis det står til Dan Løvkvist fra Randers, så skal byen møde youtuberen og lederen af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, med en fredelig aktion. Paludan turnerer i hele landet med sine demonstrationer, og han besøger Jennumparken i Randers søndag 14. oktober.

- Da han var i Fredericia, samledes folk i en menneskelig mur, så børn og unge ikke kunne se, hvad der foregik i hans manege. Og der kom ikke en video ud ad det. Sådan håber jeg også, det går i Randers, siger Dan Løvkvist, der er pædagogmedhjælper på Rismølleskolen. Han er også pædagogstuderende og desuden næstformand i partiet Det Radikale Venstre i Randers, men han mener ikke den her sag skal opfattes politisk.

- Jeg reagerer mere i forhold til, at manden er ude på at få voldelige reaktioner fra børn og unge optaget på video. Det er det, det hele går ud på, når han besøger ghettolignende områder og taler nedværdigende til folk. Og jeg kan jo se, at børn i 7. 8. og 9. klasse finder det underholdende, og det mener jeg, man bør gribe ind over for, siger Dan Løvkvist, der arbejder på at få lavet en modaktion, hvor de fremmødte vender Paludan ryggen.

Annonce

Ytringsfrihed med ansvar

- For mig at se er det lidt cirkusagtigt, når Paludan kommer til forskellige byer, og vi må se, om vi kan forhindre at det bliver voldeligt. Jeg er helt med på, at vi har ytringsfrihed her i landet, men der følger altså et ansvar med. Og når det sker på den her måde, hvor for eksempel muslimske piger med tørklæder svines til, så de bliver kede af det, så synes jeg det går for vidt, siger Dan Løvkvist, der opfatter Paludan som en slags hadprædikant.

Han har delt et opslag på Facebook Randers, hvor han beder folk om ikke at lade sig provokere til at gøre noget voldeligt.

"En simpel bøn til alle i netværket i Randers. Uanset hvor politisk, filosofisk, pædagogisk eller på andre måder uenige vi kan være, så del dette budskab og få min allerstørste respekt. Det er vigtigt for Randers, det er vigtigt for byens børn og unge", skriver han blandt andet.

- Man kan sige, at skal man se på noget positivt i denne sag, så er det at børn, unge og forældre kan få en god debat om det her. Få talt om, hvad det er for noget, og om at man ikke bør reagere på det, siger Dan Løvkvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Debat

Genåbn de små butikker: Er det bedre, at folk står som sild i en tønde i Bilka?

Annonce