Annonce
Aarhus

Pølsevognen er tilbage på Harald Jensens Plads

Stamkunderne har måttet vente længe, men nu er den her...

Stamkunderne har måttet vente længe, men nu er den her...

Annonce

I oktober sidste år brændte Børnenes Kontors pølsevogn på Harald Jensens Plads. Branden opstod i et fryseskab, og vognen blev så ødelagt, at den ikke stod til at reparere.

Derfor har Børnenes Kontor fået lavet en ny vogn. Men sådan noget tager tid. Virksomheden Haaning i Vils på Mors klarer den slags, og Jørgen Brixen, forretningsfører i Børnenes Kontor, og Shahram Ranjbar, vognens forpagter, var forleden på Mors for at besigtige det nye vidunder.

De var svært tilfredse.

»Det er håndarbejde det hele, og vi var imponerede af resultatet,« siger Jørgen Brixen.

I går åbnede pølsevognen igen. Det skete med en fest. Klokken 11-14 blev pølserne solgt til halv pris.

Man skal ret dybt i lommen for at finde penge nok til sådan en vogn. 365.000 kroner plus moms er prisen, og så får Børnenes Kontor tilmed en ekstra udgift. Kommunen har forlangt, at vognen skal rykkes en meter i retning mod Skanderborgvej af trafikmæssige grunde.

Det betyder udgifter til at flytte kloak, fliser og installationer.

Den gamle vogn var i øvrigt lavet samme sted som den nye, men den kom til Aarhus ad omveje.

Den blev lavet i 1978 til en mand i Esbjerg. Derefter kom den til Aarhus, og i 1990 købte Børnenes Kontor den.

»Vi har holdt den godt i stand lige siden, så vi var noget ærgerlige over branden,« siger Jørgen Brixen.

Den nye vogn har samme størrelse som den gamle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at hjælpe sig gennem fusion: - Vi stod jo med 38 medarbejdere, der havde 38 forskellige måder at gøre tingene på

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce