Annonce
Østjylland

P-kontrollen forsvinder ikke fra Syddjurs

Der bliver indtil videre stadig kontrol med bilisternes adfærd på Syddjursland. Langt de fleste politikere ser kontrollen som en adfærdsregulerende indsats overfor borgere og turister. Arkivfoto

SYDDJURS: De borgere, der havde set en mulighed for at slippe for en afgift i forruden, når de parkerer ulovligt i Syddjurs kommune, må efter al sandsynlighed se langt efter den mulighed.

For et flertal af politikerne i byrådet er ikke indstillet på at droppe parkeringskontrollen fuldstændigt. Det står klart efter sidste uges byrådsmøde, hvor udvalget for natur, teknik og miljø havde ønsket sagen til drøftelse blandt de folkevalgte, da man ikke kunne blive enige i udvalget.

Men udvalget kommer alligevel til at se nærmere på sagen, da byrådet har sendt sagen tilbage til sagsbehandling, så der kan findes en løsning.

- Men vi kan da ikke bare lade stå til. Det er trafiksikkerhed, det drejer sig om. Og den tanke med at sende p-vagter ud i sommeren og ferietider, som du Peter (Andersen, borgerlisten, red.) foreslår, kan vi da ikke være bekendte overfor turisterne. Det er et signal, som vi ikke kan holde til i byrådet, sagde Ole Bjerregaard (V) med henvisning til Borgerlistens forslag om kun at have kontrol i juni, juli, august samt vinter- og påskeferie.

Udvalget for natur, teknik og miljø har det daglige politiske ansvar for parkeringskontrollen i Syddjurs. Den udføres af Parkeringskontrol Nord, som administrerer arbejdet efter en aftale med Syddjurs Kommune. Regnskabet for 2016 viste et underskud på 78.500 kroner for Syddjurs Kommune, og det fik udvalget til at skubbe gang i et arbejde med at gentænke parkeringskontrollen.

Og retningslinjerne fra Syddjurs kommune er ifølge Kim Lykke Jensen (SF) en af grundene til, at det måske kniber med at nå de 1000 bøder, som regnestykket kræver for ikke at koste kommunen penge.

- Der er behov for at bevare en parkeringskontrol. Det ved alle, som har været i Ebeltoft om sommeren. Men vi skal ikke glemme, at vi fra kommunen jo har sagt, at vi ikke gider at se masser af p-vagter ved store arrangementer som Rønde Open by Night eller andre steder. De skal komme, hvor det giver mening for trafiksikkerheden, sagde Kim Lykke Jensen.

Som udgangspunkt har udvalget tre fremtidige muligheder at arbejde med:

1. At nedskrive det forventede antal af bøder årligt til 600 i stedet for 1000. Det vil give kommunen en udgift på cirka 125.000 kroner.

2. At sende hele opgaven til Parkering Nord, som i dag løser den administrative opgave. Så mister kommunen også overblikket over kontrollen.

3. At sende opgaven til politiet.

Og det var kun Jørgen Brøgger (kons.) der var tilhænger af den sidste løsning, for der bliver jo ikke flere parkeringspladser af, at kommunen udskriver bøder til bilisterne, som han formulerede det.

Men det sidste ord omkring den fremtidige parkeringskontrol i Syddjurs kommune er bestemt ikke sagt, da udvalget nu skal have kigget nærmere på de forskellige muligheder. Herunder også et forslag fra Jesper Yde Knudsen (Enhedslisten) om, hvorvidt kommunen selv kunne hjemtage den administrative opgave fra Parkering Nord.

Men vi skal ikke glemme, at vi fra kommunen jo har sagt, at vi ikke gider at se masser af p-vagter ved store arrangementer som Rønde Open by Night eller andre steder. De skal komme, hvor det giver mening for trafiksikkerheden.

Kim Lykke Jensen (SF)
Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Østjylland

Slut med test uden tid i Odder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Østjylland

DN holdt valgmøde og afslørede resultatet af en rundspørge: Det mener flertallet af kandidaterne om Kattegatforbindelsen

Annonce