x
Annonce
Aarhus

Farlig vej: Nyt p-skilt sikrer cyklister ved Mindeparken

Lige før Kongevejens bakketop i retning mod Oddervej er er det blevet forbudt at standse. Mangeparkrede deres biler på bakketoppen, og cyklisterne måtte med stor fare for dem selv cykle ud midt på Kongevejen. Foto: Ravn

AARHUS: En sort plet i den århusianske trafik er vasket væk.

Der er nemlig blevet forbudt at standse og parkere sin bil på Kongevejen nedenfor Marselisborg Slot på den lille, men uoverskuelige bakketop. Det har flere læsere gjort opmærksom på, efter vi skrev om Kongevejens nye to timers begrænsede parkering.

Parkerede biler i vejkanten har skabt masser af farlige situationer, når de har holdt på - eller lige før bakketoppen. Det gælder både for andre bilister. men ikke mindst for cyklisterne, som har måtte bevæge sig helt ud til midterrabatten for at komme videre. Især i sommerhalvåret, når folk valfarter til Mindeparkens grønne områder, har stedet været farligt for trafikanterne. Der er simpelthen ikke tilstrækkelig plads til trafikken på Kongevejen, når folk har parkeret i rabatten.

Nu har kommunen taget konsekvensen efter en række observationer på stedet, hvor konklusionen var klar. Den sorte plet skal vaskes væk. Der opstod konstant farlige situationer. Derfor er standsning forbudt skiltet nu sat op.

Annonce
Der er nu to timers parkering ved Mindeparken på Kongevejen, hvor der er standsning forbudt på bakketopen i retning mod Oddervvej. Grafik: Nex

På Kongevejen foran slottet er der nu også to timers parkering, som Stiften tidligere har skrevet.

- Tidsbegrænsningen på to timer foran Marselisborg Slot på Kongevejen er lavet for at få en større udskiftning af folk, som ønsker at gå i Mindeparken, der er et populært område, sagde Joshua Krogager, afdelingsleder i kommunens afdeling Teknik og Miljø.

En stribe nye skilte er øvrigt også sat op hele vejen ud ad Ørneredevej fra Varna og ud til Moesgård Strand. Kun standerne - ikke selve skiltene - er sat, men de vil alle blive plastret til med et blåt, stort P-skilt.

Der bliver ikke tidsbegrænset parkering på skovenes parkeringspladser. Skiltene bliver ene og alene sat op for at gøre bilisterne opmærksomme på, at der er en stribe hengemte muligheder for parkering i skovenes dybe stille ro. Kommunen anslår, at der i sydskovene er omkring 700 p-pladser.

Problemet er, at mange ikke bruger stikvejene fra Ørneredevej, der går helt ud til Moesgård Strand, for at køre 50 meter ind i skoven til et parkeringsområde. I stedet parkerer mange deres bil i vejkanten på Ørneredevej, hvilket ikke blot skaber farlige situationer, når den gule bybus skal forbi - men også ødelægger træerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efterlysning: Har du set Maria?

Kronik

Lad os nu tage en dag af gangen

Disse linjer nedfældes på andendagen efter dronningens tale til nationen. Og hvor kan vores dronning dog bringe sine budskaber med enkle og sigende ord. Jeg har deadline i dag, og plejer ofte at få udsættelse med begrundelser som travlhed med foredrag eller børnepasning. Men mine foredrag er alle aflyste. Og jeg er for gammel til, at det er forsvarligt, at jeg træder til. Der kunne ellers godt være brug for en farmor til to livlige drenge på 4 og 1.5 år, når begge forældre arbejder hjemmefra. Jeg havde planlagt et andet tema, men Corona-situationen kalder på lidt dybere eftertænksomhed. Lad mig først sige, jeg er så taknemmelig over at bo i et land, hvor systemet passer på os. Taknemmelig over, at vi er så velpolstrede, at der kan gives tilsagn om milliarder til vores nødstedte arbejdsmarked. Stolt af vores folkevalgte, der, uanset politisk observans, står sammen om at gøre det nødvendige. Men selvom vi er i de bedste hænder og retter os efter myndighedernes anvisninger, så møder jeg overalt en stor frygt for, hvad det her vil ende med. Og frygten er forståelig, men den gør situationen unødvendig pinefuld. Frygten er vores stærkeste negative grundfølelse, sidder i krybdyrhjernen og er medvirkende til, at vi som art har overlevet. Den hjalp os som huleboer til at være forsigtige, så vi ikke lige løb i gabet på en sabeltiger. Men i ”coronasituationen” gavner den os ikke. Hvad kan vi så stille op med denne livsglædedræbende frygt? Vi kan forsøge at flytte fokus, øve os i at sende de negative tanker væk og fylde hjernen med de ting, vi har at være taknemmelige for. Som jeg før har skrevet: Hjernen kan kun én ting ad gangen. Vores hjerne belønner os, når vi gør noget godt. Nu er det tid til de opringninger til ældre i vores netværk, som ikke er så mobile. Og selv om de er mobile, frarådes de fra nu af offentlig transport. Jeg vil ringe en ekstra gang til min søns farmor, som er 96 og bor i Ringsted. Hun er glad og tilfreds, trods den hårde skæbne at blive enke tidligt ved en ulykke, og alt for tidligt at lægge to sønner i graven. Livet har sendt os en uventet gave i en meget grim indpakning, som vi har lyst til at sende retur uåbnet. Men det er ikke muligt. Hvad så? Ja, lad os pakke den ud og se, hvad budskabet er. Jeg kunne forstille mig, at denne krise giver os nye værdier. At vi bliver bevidste om, hvad der er vigtigt i livet. Og min forhåbning er, at vi vil se tilbage med stolthed over at tilhøre en nation, hvor vi klarede krisen ved at stå sammen og vise samfundssind. Og lige et perspektiv: ”I gamle dage blev folket bedt om at gå i krig for fædrelandet, i dag bliver nationen bedt om at blive på deres sofa”, som Ulla Therkelsen rapporterede. Vi må i skrivende stund stadig bevæge os ud i foråret. Og ”luften har godt os” som min far altid sagde, når vi sad og kukkelurede på vores værelser. Lad os bevare modet.

Aarhus

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Aarhus

Hold liv i guitarspillet under coronakrisen: Århusiansk virksomhed underviser elever online

Annonce