Annonce
Aarhus

Farlig vej: Nyt p-skilt sikrer cyklister ved Mindeparken

Lige før Kongevejens bakketop i retning mod Oddervej er er det blevet forbudt at standse. Mangeparkrede deres biler på bakketoppen, og cyklisterne måtte med stor fare for dem selv cykle ud midt på Kongevejen. Foto: Ravn

AARHUS: En sort plet i den århusianske trafik er vasket væk.

Der er nemlig blevet forbudt at standse og parkere sin bil på Kongevejen nedenfor Marselisborg Slot på den lille, men uoverskuelige bakketop. Det har flere læsere gjort opmærksom på, efter vi skrev om Kongevejens nye to timers begrænsede parkering.

Parkerede biler i vejkanten har skabt masser af farlige situationer, når de har holdt på - eller lige før bakketoppen. Det gælder både for andre bilister. men ikke mindst for cyklisterne, som har måtte bevæge sig helt ud til midterrabatten for at komme videre. Især i sommerhalvåret, når folk valfarter til Mindeparkens grønne områder, har stedet været farligt for trafikanterne. Der er simpelthen ikke tilstrækkelig plads til trafikken på Kongevejen, når folk har parkeret i rabatten.

Nu har kommunen taget konsekvensen efter en række observationer på stedet, hvor konklusionen var klar. Den sorte plet skal vaskes væk. Der opstod konstant farlige situationer. Derfor er standsning forbudt skiltet nu sat op.

Annonce
Der er nu to timers parkering ved Mindeparken på Kongevejen, hvor der er standsning forbudt på bakketopen i retning mod Oddervvej. Grafik: Nex

På Kongevejen foran slottet er der nu også to timers parkering, som Stiften tidligere har skrevet.

- Tidsbegrænsningen på to timer foran Marselisborg Slot på Kongevejen er lavet for at få en større udskiftning af folk, som ønsker at gå i Mindeparken, der er et populært område, sagde Joshua Krogager, afdelingsleder i kommunens afdeling Teknik og Miljø.

En stribe nye skilte er øvrigt også sat op hele vejen ud ad Ørneredevej fra Varna og ud til Moesgård Strand. Kun standerne - ikke selve skiltene - er sat, men de vil alle blive plastret til med et blåt, stort P-skilt.

Der bliver ikke tidsbegrænset parkering på skovenes parkeringspladser. Skiltene bliver ene og alene sat op for at gøre bilisterne opmærksomme på, at der er en stribe hengemte muligheder for parkering i skovenes dybe stille ro. Kommunen anslår, at der i sydskovene er omkring 700 p-pladser.

Problemet er, at mange ikke bruger stikvejene fra Ørneredevej, der går helt ud til Moesgård Strand, for at køre 50 meter ind i skoven til et parkeringsområde. I stedet parkerer mange deres bil i vejkanten på Ørneredevej, hvilket ikke blot skaber farlige situationer, når den gule bybus skal forbi - men også ødelægger træerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce