Annonce
Aarhus

P-vagter havde en travl fredag: Skrev mere end 100 p-afgifter under Nik og Jay

Den parkering var ikke helt i orden, og det kostede en afgift. Foto: Jens Thaysen

111 bilister fik parkeringsbøder ved Nik & Jay i Tivoli Friheden. Kom i god tid og forbered jer på p-mulighederne, råder arrangør og kommune.

I alt 111 bilister blev noteret for at parkere ulovligt, da Nik & Jay boltrede sig på Tivoli Frihedens scene til Fed Fredag i sidste uge.

Og forklaringen er enkel: En meget stor del af dem kom meget sent op til koncerten og havde ikke tid til at lede efter en parkeringsplads. Så vælger de den nemme løsning at stille bilen det første, det bedste sted.

- Flest ulovlige parkeringer var der på Havreballe Skovvej (ved Marselisborghallen, red.), hvor det er forbudt at parkere. På Kongevejen blev en del bilister noteret for at holde hen over fortov eller cykelsti, og enkelte holdt ulovligt på Holtevej og Gentoftevej, oplyser Kim Gulvad Svendsen fra Center for Byens Anvendelse.

Han udtaler sig i stedet for Joshua Krogager, der er teamleder for parkering og taxi i Center for Byens Anvendelse. Joshua Krogager er på ferie.

Annonce

Fed Fredag


  • 16.241 gæster var der til Fed Fredag med Nik & Jay i Tivoli Friheden i sidste uge.
  • Det er det højeste besøgstal i år.
  • Tivoli må maksimalt lukke 17.000 ind.
  • 111 bilister blev noteret for at parkere ulovligt.

Vil hjælpe med løsning

Kim Gulvad Svendsen, der er chef for drift og myndighed, siger, at Aarhus Kommune gerne vil være med til at finde løsninger på problemerne.

- Vi glæder os over de mange gæster til Fed Fredag og er kun interesseret i, at alle får en god oplevelse, og vi går gerne i dialog med Tivoli Friheden om mulighederne. Men vi får klager fra beboerne i området, og de skal også have ordentlige forhold. Derfor var vi på stedet i fredags mellem kl. 18.20 og 20.15, siger han.

Direktør i Tivoli Friheden, Henrik Ragborg Olesen, vil spørge kommunen om lov til skråparkering på Kongevejen, når tivoli har arrangementer, som trækker mange mennesker - ligesom når AGF spiller superligafodbold på stadion.

- Det vil vi gerne tale med Tivoli Friheden om, og lige nu kan jeg ikke se nogen grund til, at det ikke skulle være muligt. Når AGF spiller, laver klubben en afspærringsplan, og så sætter kommunen skilte op, siger Kim Gulvad Svendsen.

Han føjer til, at der er p-pladser ved Tangkrogen, og det er ikke langt at gå. Men det kræver, at man kommer i god tid.

Møder naboerne

Henrik Ragborg Olesen har allerede fredag aftalt møde med naboerne til tivoli, og her kommer parkering på dagsordenen.

- Jeg vil fortælle om muligheden for skråparkering på Kongevejen og om, at vi vil forklare tydeligere på vores hjemmeside, hvor det er muligt at parkere. Desuden vil vi råde gæsterne til at komme i god tid, siger Henrik Ragborg Olesen, der igen vil gøre opmærksom på de mange p-pladser ved stadion.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce