Annonce
Aarhus

P-vagter skruer bissen på: 60.000 knaldet for ulovlig parkering på ét år

Aarhus Kommunes cityassistenter havde en travl weekend i Botanisk Have umiddelbart før jul. 97 bilister blev noteret for at have parkeret på græsset. Foto: Ole Christensen

Aldrig før har Aarhus Kommunes p-kontrollører udskrevet så mange afgifter som i 2017. - Vi kunne have uddelt fire gange så mange, lyder det fra kommunen.

AARHUS: Stadig flere bilister i Aarhus Kommune finder en gul seddel med overskriften "Parkeringsafgift", når de vender tilbage til deres bil.

I 2017 blev 60.420 bilister præsenteret for en afgift, og det er ny rekord. Faktisk er der næsten tale om en fordobling i løbet af to år.

En p-afgift er på 510 kr., og det betyder, at kommunen i 2017 "tjente" godt 30 mio. kr. på ulovlig parkering.

Ifølge Kim Gulvad Svendsen, chef for Drift og Myndighed i Aarhus Kommune, hænger stigningen sammen med, at flere cityassistenter de senere år har fået til opgave at holde øje med, hvordan bilisterne parkerer i Aarhus.

- Vi har øget bemandingen i takt med, at der er kommet flere og flere biler i Aarhus. Og i takt med, der er kommet flere arrangementer til byen. Det er ikke mindst i forbindelse med disse arrangementer, at vi har uddelt p-afgifter, siger Kim Gulvad Svendsen.

Eksempelvis fik 97 bilister, som havde parkeret på græsset i Botanisk Have, kort før jul en p-afgift. Andre 600 bilister fik en afgift i forbindelse med Classic Race i Tangkrogen i maj.

Annonce

P-afgifter på villaveje

En del bilister beskylder p-kontrollen for at være for nidkær. Hvad synes du selv?

- Det synes jeg ikke, at de har ret i. Sagen er, at vi kunne uddele tre-fire gange så mange afgifter, som vi gør. Rigtig mange bilister vejleder vi i stedet for blot at give dem en afgift, siger Kim Gulvad Svendsen.

- Det er en service, vi yder. Vi er ikke sat i verden for kun at dele p-afgifter ud. Vores opgave er også at vejlede bilisterne, så vi sikrer den bedst mulige fremkommelighed i byen.

Men der har været eksempler på, at I på det seneste har uddelt p-afgifter på fredelige villaveje.

- Ja, men det er som oftest sket efter henvendelser fra borgere, som har følt sig generet af ulovlig parkering. Nogle har været nervøse for, at redningskøretøjer ikke kunne komme forbi, andre har klaget over dårlige oversigtsforhold.

Kim Gulvad bekræfter, at p-kontrollen har modtaget kritik fra bilister af den øgede indsats på villavejene.

- Den har vi taget til os. Vi har nu lavet den procedure, at folk ude på villavejene i dag som regel først får en advarsel, hvis de holder ulovligt. Næste gang får de så en p-afgift.

Halvdelen af pengene afleveres

I er blevet kritiseret for, at kommunens p-kontrol har udviklet sig til en pengemaskine. Hvad siger du til den kritik?

- Jeg synes ikke, at det er rigtigt. For det første afleverer vi halvdelen af de penge, vi får ind fra p-afgifterne, til Rigspolitiet. Det skal vi. Og hvis der ellers er overskud, efter at driftsudgifterne er dækket, investeres pengene i at lave bedre veje, siger han.

Kim Gulvad Svendsen tør ikke spå om, hvor mange p-afgifter, der vil blive uddelt i Aarhus Kommune i løbet af 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Corona og masker

112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce