Annonce
Erhverv

Pakhusene bugner af fællesskab

Landinspektør Hanne Hjertmann Johansen fra Bjørn Christiansen Landinspektører nyder solen på Pakhusenes tagterrasse sammen med projektsekretær Inge Lykke (hvid bluse) fra Domis ejendomsadministration.- Kulturen og sammenhængskraften i huset er fremragende. Vi har stort udbytte på tværs af virksomhederne, både professionelt og socialt, siger Inge Lykke, som er med i lejerforeningen Pakhusene Erhverv. Formålet her er at fastholde og udvikle fællesskabet. Det handler om alt lige fra vinduespudsning til motionsløb og betaling af frokost. Foto: Jørgen Høg

Pakhusene på Aarhus Ø er lykkedes med at rykke virksomheder sammen i et fleksibelt byggeri med mange fælles faciliteter.

Annonce

AARHUS Ø: Med fælles fodboldbane, fitness og fleksible kontorer, sauna og mødelokaler er Pakhusene et "levende og rummeligt kraftcenter, som lægger vægt på fællesskab og overskud."

På Pakhusenes egen hjemmeside markedsføres visionen om en bygning, der aldrig sover, og på mange måder sætter projektet fokus på at sikre den perfekte work-life-balance for de mennesker, der lever et aktivt erhvervs- og privatliv.

- Med Pakhusene udnytter vi den synergi, som findes mellem folk, der arbejder og bor i området. Derfor er det et opgør med 8-16 og 16-8 tankegangen, som ofte præger henholdsvis erhvervs- og boligbyggeri. Pakhusene danner de perfekte rammer om et godt naboskab mellem virksomheder og beboere. Pakhusene er et overraskende, modigt og nytænkende erhvervsprojekt, bygget på fællesskab.

Vi satte os for at forsøge at finde ud af, om der er hold i de fine ord. Første stop hos arkitekterne i AART architects, hvor partner Anders Tyrrestrup begejstret fortæller om det fællesskab, de 75 medarbejdere i virksomheden nyder dagligt.

- Huset giver gode rammer for os som virksomhed, den åbne planlægning giver stor fleksibilitet, og det er væsentligt for en kreativ virksomhed som vores. Vi har stor glæde af alle de fælles faciliteter, og det er uhyre praktisk med adgangen til de store lokaler, når vi skal samle alle ansatte eller holde en fest. Og så er det godt for den sociale dimension, at vi møder folk fra de andre virksomheder i elevatoren, i den fælles kantine, i træningslokalerne og i saunaen efter en dukkert i havnen, sommer eller vinter, fortæller Anders Tyrrestrup og tilføjer:

- Ideen bag Pakhusene er, at vi får noget ekstra ved at dele nogle faciliteter. Vi kalder det gaining by sharing. Vi oplever faktisk, at vi får et øget råderum som virksomhed med de fælles faciliteter, siger Anders Tyrrestrup.

Pakhusene

Pakhusene er et byggeprojekt på Aarhus Ø. Projektet består af fem punkthuse, hvoraf de tre bygninger indeholder erhvervslokaler med et samlet areal på i alt ca. 35.000 kvadratmeter. De resterende to bygninger er opført som ejerlejligheder til beboelse.

1. etape stod klar i 2017, mens byggeriets anden etape forventes at være klar til indflytning i foråret 2020.

Jens Højmark, advokat og associeret partner, Delacour. Pressefoto
Annonce

Nye samarbejder og nye ordrer

En række af Pakhusenes centrale partnere har fra starten valgt at flytte deres kontor ned på havnen. Det gælder for eksempel for projektets arkitekt, udviklerne Kilden & Hindby og ingeniørerne i Moe.

- Vi nyder hver eneste dag at have adgang til alle de fine fælles faciliteter. Vi er 90 mand på kontoret, og på den baggrund er det fint med adgangen til de store, flotte mødelokaler, fælles tagterrasse med en vidunderlige udsigt og den fælles kantine, fortæller Lars Hulsbæk, der er divisionschef hos MOE ingeniører.

Virksomheden har løbende samarbejde med andre virksomheder i Pakhusene, det gælder eksempelvis arkitektfirmaet og landinspektørvirksomheden, og Lars Hulsbæk fortæller, at MOE også har fået nye opgaver via det nye fællesskab.

Pakhus-virksomheder

AART architects

AART designers

Yoga & byudvikling - Kilden & Hindby

Polens konsulat

Interlex Advokater

Søsterne Grene Import

BankNordic

Cisco

s360

Bjørn Christiansen Landinspektører

Domis

NetBooster

MOE Rådgivende ingeniører

Seier Fitness

MIBpakhusene

MIBmadmarked

Annonce

Fælles fredagsbar

Husene er indrettet efter en vision, der indbyder til et stærkt og godt naboskab mellem de virksomheder, der bor til leje. Her er der fælles fredagsbar og kantine. Det gælder også for Bjørn Christiansen Landinspektører.

- Ud over at vi bor i dejligt hus på et dejligt sted med en dejlig udsigt, så handler det os også om at pleje de gode faglige relationer, vi har til en række af de andre virksomheder i Pakhusene. Vi samarbejder blandt andet med arkitekterne, ingeniørerne, advokatfirmaet Interlex og ejendomsvirksomheden Domis, fortæller landinspektør og indehaver Henrik Birch-Præst, Bjørn Christiansen Landinspektører.

Annonce

Deleøkonomi buldrer frem

Deleøkonomi breder sig med lynets hast, og frontrunnere som Gomore og Reshopper er begge udsprunget af det innovative iværksættermiljø i Aarhus.

Over alt er virksomheder ved at få øjnene op for de åbenlyse fordele, der er ved at dele, og det er baggrunden for, at deleøkonomi er tænkt med ind i Pakhusenes fra starten. Projektet tilbyder et bredt udbud af fælles faciliteter, som alle virksomheder kan trække på.

Her er delebiler, møderum, kantine, fodboldbane, omklædningsfaciliteter med sauna og en fredagsbar, som lejerne i huset skiftes til at være vært for, og som det hedder, med en "deli i Pakhusene" er det altid let at klare aftensmaden.

Annonce

Fleksible kontorer

Pakhusene er indrettet med maksimal fleksibilitet for den enkelte lejer. Etagerne kan i bredt omfang indrettes efter lejerens ønsker og behov, og etagerne kan enten deles op eller fungere som hele etager. Desuden er bygningen forberedt til, at flere etager kan lægges sammen.

Mødelokalerne er en del af huset fælles faciliteter, de er indrettet forskelligt, men de har alle flot udsigt og præsentationsskærme.

- I Søstrene Grene går vi meget op i æstetik. Og der synes vi, at Pakhusene er rigtig interessant, fordi det er nogle meget æstetiske rammer, som kan virke som god inspiration for vores medarbejdere i hverdagen, siger Mikkel Grene, adm. direktør Søstrene Grene til Pakhusenes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce