Annonce
Navne

Palle Breckling - 80 år

Palle Breckling

Tirsdag 21. juni: Palle Breckling, Skoleparken 54, Beder, fylder 80 år.

Som grundlægger af 3B Bukser - det nuværende Bertoni - er Palle Breckling en af tøjbranchens mest markante personligheder. Efter endt læretid i Hermansens Herremagasin i Aarhus i begyndelsen af 1950'erne, trådte Palle Breckling ind i forældrenes tobaksforretning, som dog viste sig ikke at være den rette hylde for ham.

I 1962 starter Palle Breckling i stedet et helt nyt koncept op på Bruuns Bro i Aarhus under navnet 3B Bukser. Forretningen var en af de første af sin slags i Danmark, som specialiserede sig i udelukkende at sælge bukser. Med de udenlandske tendenser som væltede ind over grænserne hånd i hånd med rockmusikken, manglede Palle Breckling leverandører, som kunne efterkomme efterspørgslen på det unge look med svaj og lav talje. Derfor begyndte han selv at få konstrueret og syet bukser i det rå og smarte look til egen butik med stor succes.

Palle Breckling så muligheden i at tænke i de frække designs, og begyndte at køre rundt og sælge dem ud af bagdøren af sin Hanomag til andre tøjbutikker. Succesen voksede, og Palle Breckling åbnede sig egen buksefabrik, så i 1972 valgte han udelukkende at fokusere på egen produktion og grundlagde 3B Bukser i Beder.

Annonce

3B Bukser blev meget et stort navn i Danmark og voksede udover landets grænser samtidig med, at kollektionerne nu også talte skjorter, blazer, strik og overtøj. I den forbindelse blev navnet i slutningen af 80'erne ændret til det mere internationalt klingende Bertoni. I år 2000 åbnede de første rene Bertoni butikker i Danmark, Norge, Sverige og Irland.

I 2002 blev der gennemført generationsskifte i virksomheden, der har givet Palle Breckling meget mere tid til sine helt store passioner, primært sejlsport og golf, som stadig nydes i stor stil i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce