Annonce
Erhverv

Pandaball-grundlægger: Vi håber på en kæmpesucces

Spillerne i Pandaball er pandabjørne, og de er skabt ud fra en strategi om, at spillet henvender sig bredt til både børn og voksne og skal være let at gå til. Illustration fra spillet

Gennem snart tre år har folkene bag Silkeborg-virksomheden Pandaball arbejdet med at etablere en decideret spilvirksomhed.

Annonce

SILKEBORG: Partnerskabsaftalen med Sony Playstation Store er allerede i hus, man har foretaget en grundig analyse af markedet, og målet er, at Pandaball ligger klar til forbrugerne inden påske 2019.

- Vi håber selvfølgelig på en kæmpesucces, siger spiludvikler og medstifter af Pandaball Jesper Darling Mørk.

Han håber på, at spillet i tiden efter release kan skabe tilstrækkelig omsætning til at give Pandaball økonomisk sikkerhed og likviditet nok til at etablere en egentlig spilvirksomhed med flere ansatte.

Selvom han er uddannet på Aarhus Universitet i it produktdesign og har stået for hovedparten af den grafiske produktion og animation bag Pandaball, lægger Jesper Darling Mørk ikke skjul på, at nøglen til succes inden for den digitale spilindustri ligger i forretningsforståelse.

- Det har været en udfordring at arbejde med et grønt hold af spilentusiaster. Det har også krævet tillæring og modning af vores samarbejdsprocesser, men nu har vi en strategi klar. Vi mener, der mangler et enkelt, lettilgængeligt, socialt og sjovt spil i fodboldverdenen, hvor der findes de langt mere avancerede spil FIFA og Rocket League, siger Jesper Darling Mørk.

Spillets forretningsmodel går ud på at ramme den casual bruger, og spillet skal kunne spilles intuitivt efter kun få minutters øvelse.

De første field tests er vel overstået, der har været overordentlig god respons fra de forskellige testhold, der har indtil nu har prøvet Pandaball.

- Vi står nu med en alfaversion af spillet, og vi skal i gang med nye alfatests på lan-parties i blandt andet Kolding og Skive, forklarer Jesper Darling Mørk.

Hidtil har den største udfordring været jagten på kapital, og det er nu lykkedes gennem en aftale med investor Søren Louis Pedersen.

- Pandaball er interessant, fordi folkene bag arbejder med socialt samvær som omdrejningspunkt i modsætning til andre konsolspil, som kræver øvelse og mange forudsætninger for at spille spillet. Pandaball kan for eksempel bygge bro og skabe en social situation mellem unge, der har det sjovt og konkurrerer. Det kan også spilles af en bedsteforælder og et barnebarn, og mange kan spille spillet sammen. Ligesom med eksempelvis bordfodbold er Pandaball umiddelbart tilgængeligt for alle, forklarer Søren Louis Pedersen.

Spilindustrien i Østjylland

I en serie om den hastigt voksende spilbranche vil Erhverv+ Østjylland i en række artikler portrættere østjyske spiludviklere og virksomheder. Vi vil også besøge de succesrige spiluddannelser i Viborg og Grenaa.

De første tre afsnit i serien har henholdsvis taget temperaturen på den generelle industri samt haft sine udgangspunkter i Filmbyen i Aarhus og omkring spiludvikler-uddannelsen i Grenaa.

Nøglen til succes inden for den digitale spilindustri ligger i forretningsforståelse, mener en af grundlæggerne bag Silkeborg-virksomheden Pandaball Jesper Darling Mørk. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Annonce