Annonce
112

Panik på Aarhus Havn stoppede letbanen: Politiet nødsaget til at skyde løbsk kvie

Foto: Iris/Scanpix
En kvie, der var stukket af fra et slagteri, skabte tirsdag morgen kaos på havnen i Aarhus.

AARHUS: Adskillige patruljer fra Østjyllands Politi rykkede tirsdag formiddag ud til en noget særpræget form for aktion. Klokken 08.58 indløb nemlig en melding om, at det var lykkedes for en kvie at stikke af fra Aarhus Slagtehus på havnen i Aarhus.

- Slagtehuset beskrev kvien som både aggressiv og potentielt farlig for mennesker. Derfor tog vi ingen chancer og sendte straks patruljer til området omkring havnen for at få styr på den løbske kvie, fortæller kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi Janni Lundager.

Ingen ved, hvor sådan et dyr kan finde på at løbe hen, så Østjyllands Politi bad samtidig letbanen om at indstille trafikken i tilfælde af, at kvien forvildede sig ind på letbanesporene.

Letbanedriften var imidlertid kun indstillet kortvarigt.

- Kvien søgte heldigvis ikke ind mod byen, men løb i stedet i retning mod Marselisborg Havn, forklarer Janni Lundager.

Østjyllands Politi fik i forbindelse med kviens flugt flere henvendelser fra borgere, der havde set den løbske kvie, der til sidst nåede ud på Østhavnsvej.

Kl. 9.42 blev kvien fundet af politiet, der tog en hurtig vurdering og aflivede den med skud fra et tjenestevåben.

Annonce

Slap væk på grund af anlægsarbejde

Slagtermester Knud Erik Nielsen fortæller til DR Nyheder, at der var tale om en kvie af blandingsrace, som var sluppet ud, fordi der i øjeblikket er anlægsarbejder i gang i forbindelse med en udvidelse af det kommunale forsyningsnet.

- Det har været nødvendigt at rykke hegnet ned, som ellers sørger for, at dyrene bliver inde på grunden, hvis de af en eller anden årsag slipper fri. Men nu var hegnet væk, siger han til DR Nyheder.

Kvier på udflugt som i dag er ifølge slagtermesteren et sjældent syn i de århusianske gader, der ikke kan huske, hvornår det sidst er sket. Det er i hvert fald fem-ti år siden, mener han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce