Annonce
112

Panik på Aarhus Havn stoppede letbanen: Politiet nødsaget til at skyde løbsk kvie

Foto: Iris/Scanpix
En kvie, der var stukket af fra et slagteri, skabte tirsdag morgen kaos på havnen i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Adskillige patruljer fra Østjyllands Politi rykkede tirsdag formiddag ud til en noget særpræget form for aktion. Klokken 08.58 indløb nemlig en melding om, at det var lykkedes for en kvie at stikke af fra Aarhus Slagtehus på havnen i Aarhus.

- Slagtehuset beskrev kvien som både aggressiv og potentielt farlig for mennesker. Derfor tog vi ingen chancer og sendte straks patruljer til området omkring havnen for at få styr på den løbske kvie, fortæller kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi Janni Lundager.

Ingen ved, hvor sådan et dyr kan finde på at løbe hen, så Østjyllands Politi bad samtidig letbanen om at indstille trafikken i tilfælde af, at kvien forvildede sig ind på letbanesporene.

Letbanedriften var imidlertid kun indstillet kortvarigt.

- Kvien søgte heldigvis ikke ind mod byen, men løb i stedet i retning mod Marselisborg Havn, forklarer Janni Lundager.

Østjyllands Politi fik i forbindelse med kviens flugt flere henvendelser fra borgere, der havde set den løbske kvie, der til sidst nåede ud på Østhavnsvej.

Kl. 9.42 blev kvien fundet af politiet, der tog en hurtig vurdering og aflivede den med skud fra et tjenestevåben.

Annonce

Slap væk på grund af anlægsarbejde

Slagtermester Knud Erik Nielsen fortæller til DR Nyheder, at der var tale om en kvie af blandingsrace, som var sluppet ud, fordi der i øjeblikket er anlægsarbejder i gang i forbindelse med en udvidelse af det kommunale forsyningsnet.

- Det har været nødvendigt at rykke hegnet ned, som ellers sørger for, at dyrene bliver inde på grunden, hvis de af en eller anden årsag slipper fri. Men nu var hegnet væk, siger han til DR Nyheder.

Kvier på udflugt som i dag er ifølge slagtermesteren et sjældent syn i de århusianske gader, der ikke kan huske, hvornår det sidst er sket. Det er i hvert fald fem-ti år siden, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce