Annonce
112

Panik på Aarhus Havn stoppede letbanen: Politiet nødsaget til at skyde løbsk kvie

Foto: Iris/Scanpix
En kvie, der var stukket af fra et slagteri, skabte tirsdag morgen kaos på havnen i Aarhus.

AARHUS: Adskillige patruljer fra Østjyllands Politi rykkede tirsdag formiddag ud til en noget særpræget form for aktion. Klokken 08.58 indløb nemlig en melding om, at det var lykkedes for en kvie at stikke af fra Aarhus Slagtehus på havnen i Aarhus.

- Slagtehuset beskrev kvien som både aggressiv og potentielt farlig for mennesker. Derfor tog vi ingen chancer og sendte straks patruljer til området omkring havnen for at få styr på den løbske kvie, fortæller kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi Janni Lundager.

Ingen ved, hvor sådan et dyr kan finde på at løbe hen, så Østjyllands Politi bad samtidig letbanen om at indstille trafikken i tilfælde af, at kvien forvildede sig ind på letbanesporene.

Letbanedriften var imidlertid kun indstillet kortvarigt.

- Kvien søgte heldigvis ikke ind mod byen, men løb i stedet i retning mod Marselisborg Havn, forklarer Janni Lundager.

Østjyllands Politi fik i forbindelse med kviens flugt flere henvendelser fra borgere, der havde set den løbske kvie, der til sidst nåede ud på Østhavnsvej.

Kl. 9.42 blev kvien fundet af politiet, der tog en hurtig vurdering og aflivede den med skud fra et tjenestevåben.

Annonce

Slap væk på grund af anlægsarbejde

Slagtermester Knud Erik Nielsen fortæller til DR Nyheder, at der var tale om en kvie af blandingsrace, som var sluppet ud, fordi der i øjeblikket er anlægsarbejder i gang i forbindelse med en udvidelse af det kommunale forsyningsnet.

- Det har været nødvendigt at rykke hegnet ned, som ellers sørger for, at dyrene bliver inde på grunden, hvis de af en eller anden årsag slipper fri. Men nu var hegnet væk, siger han til DR Nyheder.

Kvier på udflugt som i dag er ifølge slagtermesteren et sjældent syn i de århusianske gader, der ikke kan huske, hvornår det sidst er sket. Det er i hvert fald fem-ti år siden, mener han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce