Annonce
Indland

Pape, Abildgaard og Mercado danner fronttrio hos Konservative

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Valget bød på en fordobling hos De Konservative, som nu har fordelt ordførerskaber blandt 12 medlemmer.

Den fungerende justitsminister, Søren Pape Poulsen, er som formand frontfiguren hos De Konservative, som torsdag har fordelt ordførerskaber i partiets folketingsgruppe.

Det oplyser partiet.

Pape bliver partiets ansigt udadtil. Han flankeres af især Mette Abildgaard og Mai Mercado.

Abildgaard fortsætter som partiets politiske ordfører.

- Stolt over forsat at være politisk ordfører, skriver hun blandt andet på Twitter.

Mercado - den fungerende børne- og socialminister - bliver gruppeformand.

Den post havde Abildgaard også tidligere. Men folketingsvalget 5. juni bød på en fordobling i antallet af mandater for De Konservative.

Partiet gik fra 6 til 12 medlemmer i Folketinget. Dermed er De Konservative flere om at fordele de mange ordførerskaber.

Den fungerende erhvervsminister, Rasmus Jarlov, bliver blandt andet finansordfører. Han skal også være udlændinge- og integrationsordfører.

Per Larsen, Katarina Ammitzbøll, Mona Juul, Niels Flemming Hansen og Birgitte Bergman er nye navne for De Konservative i Folketinget.

Her er fordelingen af ordførerskaber:

* Mette Abildgaard: politisk ordfører, klima og miljø.

* Mai Mercado: gruppeformand, undervisning og Grundloven.

* Rasmus Jarlov: gruppenæstformand, finans- og reformordfører, indfødsret, udlændinge og integration, skat, Grønland og Færøerne.

* Orla Østerby: landbrug og fødevarer, energi og forsyning, landdistrikter og småøer, kommunal, kirke og idræt.

* Brigitte Klintskov Jerkel: social, børn, handicap, familie, nordisk samarbejde/råd.

* Naser Khader: retspolitik, beskæftigelse, udenrigspolitik, værdiordfører, menneskerettigheder.

* Per Larsen: sundhed og forebyggelse, psykiatri, ældre og fiskeri.

* Niels Flemming Hansen: transport og trafik, forsvar, færdselssikkerhedskommission.

* Katarina Ammitzbøll: EU/Europa, uddannelse og forskning og udviklingsbistand.

* Mona Juul: erhverv, by, bolig og bygning, forbrugerforhold, it og tele.

* Søren Pape Poulsen: Udenrigspolitisk Nævn.

* Birgitte Bergman: kultur, turisme, medier og ligestilling.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce