Annonce
Kultur

Papfar har skåret det hele ud i pap gange tre

Der er tre udgaver af hver. Her Søren Behncke med to udgaver af samme motiv. Foto: Michael Svenningsen
Søren Behncke udstiller hos Charlotte Fogh Gallery i Mejlgade i Aarhus.

AARHUS: Det hele er i gange tre.

Søren Behncke med kunstnernavnet Papfar kalder sin nyeste udstilling for Babuska - det er de russiske dukker, vi alle kender. Dukker i dukken. Vi sætter dem inden i hinanden, så når vi åbner den største kommer en mindre frem og efter den en mindre og så videre.

Hos Charlotte Fogh Gallery, Mejlgade 44 A i Aarhus viser Søren Behncke 36 værker, alle i tre udgaver i forskellige størrelser og i øvrigt også forskellige af udseende. De mindre er ikke bare en kopi af de større, men et andet værk med de samme motiver.

- Meget af min kunst laver jeg af materialer, der koster ingenting. Det begyndte på en rasteplads for 20 år siden, hvor jeg samlede affald op, for eksempel pizzabakker, og siden har jeg arbejdet med det i byrummet. Det er objektet i samspil med rummet. Værkerne bliver forskellige efter hvor og hvordan man iscenesætter dem. Stedet og rummet betyder meget, siger Søren Behncke.

Annonce

Udstillingen

  • "Babuska". Soloudstilling af Søren Behncke. Fra 15. november til 21. december.
  • Charlotte Fogh Gallery, Mejlgade 44 A, 8000 Århus C
  • Åbningstider: Onsdag, torsdag og fredag: 12-17, lørdag: 11-15
  • Søren Behncke er født i 1957 og repræsenteret bredt på landets museer hos Aros Aarhus Kunstmuseum, Vejle Kunstmuseum, KØS Museum for kunst i det offentlige rum, Brundlund slot samt i Ny Carlsbergfondet og Statens Kunstfonds samlinger. Søren Behncke er desuden udstillingsaktuel på Museum Jorn i Silkeborg med soloudstillingen ”Mash-Up”.

Hylder afdød århusiansk kunstner

- Vi bruger ofte os selv som målestok, når vi vurderer tings størrelse. Er den større eller mindre end mig? Vi er vores egen tommestok lidt ligesom Leonardo da Vinci brugte sin egen krop og le Corbusier det samme. Lidt det samme sker her i udstillingen. Vi måler værkerne i forhold til hinanden i de tre størrelser, forklarer Søren Behncke.

Han har taget kendte personer og begreber med. For eksempel er der en hyldest til den afdøde århusianske kunstner Teddy Sørensen.

- Jeg kendte ham. På hans gravsten på Nordre Kirkegård står inskriptionen "Tak for besøget", siger Søren Behncke, der har brugt initialerne TS i værket.

Han har også lavet et værk af skotøjsæsker, og man ser spor af logoerne for Adidas, Nike og Puma. De bruger store, farvede flader, der egner sig godt til papværkerne.

Søren Behncke sender også hilsner til kunstnere andre steder. For tiden har han en udstilling om Asger Jorn på Galleri Jorn i Silkeborg. Han har haft Franciska Clausen i Aabenraa, og snart kommer Henry Heerup i Rødovre.

Her er en hyldest til den afdøde Aarhus-kunstner Teddy Sørensen. Bemærk initialerne. Foto: Michael Svenningsen
Babuska er titlen på udstilingen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce