Annonce
Aarhus

Papir på forholdet: Institut for (X) underskriver 10årig lejekontrakt med Aarhus Kommune

Institut for (X) har siden 2009 været midlertidig på Godsbanen. Nu har den kreative dynamo underskrevet en tiårig brugsaftale med Aarhus Kommune. Det giver bedre muligheder for at søge fonde og sikrer de mange iværksættere i området. Foto: Flemming Krogh
I ti år har Institut for (X) været en midlertidig faktor på Godsbanen, men nu har instituttet underskrevet en brugeraftale med Aarhus Kommune for de næste ti år. Dermed bliver den kreative dynamo nu en permanent del af Aarhus K. Også lejere i den nordlige del af Sydhavnskvarteret får tilbud om at forlænge deres lejekontrakter.

AARHUS: Den har været undervejs siden januar, aftalen mellem Institut for (X) på Godsbanen og Aarhus Kommune.

Men nu har instituttet, der siden 2009 har præget området med sine midlertidige aktiviteter, fået en tiårig lejekontrakt med Aarhus Kommune.

Den har man efterspurgt gennem længere tid, da det ofte kræver længere bruger- og lejeaftaler, hvis man skal lykkes med at søge midler hos de store fonde, fortæller Mads Peter Laursen, daglig leder af Institut for (X) i et opslag på Instagram.

Med underskriften på den tiårige brugeraftale bliver Institut for (X) en mere permanent del af den nye bydel, Aarhus K., hvilket også har stor betydning for de 90-100 lejemål som Institut for (X) råder over på Godsbanearealet. De huser en blanding af iværksættere, foreninger og kreative aktører.

- Institut for (X) har spillet en væsentlig rolle i udviklingen af området. Med brugeraftalen kommer der styr på reglerne, samtidig med vi sikrer kulturmiljøet, så det også får en rolle i fremtidens Aarhus K., siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

I kontrakten skriver Institut for (X) under på, at man vil benytte det cirka 6.600 kvadratmeter store område til at udvikle Godsbanearealerne til et kreativt mødested og fremme vilkårene for nye iværksættere. Aftalen er betinget af, at der hurtigst muligt skal ske en lovliggørelse af de forhold, der ikke opfylder de stillede myndighedskrav til bygningerne og indeholder samtidig forbud mod beboelse/overnatning på området.

Aftalen træder i kraft 1. juni 2020 og ophører 31. maj 2030.

Også i den nordlige del af Sydhavnen bliver de midlertidige lejekontrakter med kreative virksomheder forlænget. Foreløbig med to år frem til andet halvår af 2024, hvor A. Enggaards projekt forventes at være klar til indflytning. Foto: Kim Haugaard

To år mere i Sydhavnen

Det bobler også med midlertidigt iværksætteri i Sydhavnen. Flere af de kreative virksomheder i Sydhavnskvarteret indgår som fremtidige lejere i A. Enggaards projekt nord for Jægergårdsgade, det vil sige området omkring Filmbyen og Kulbroen.

Projektet forventes at være klar til indflytning i andet halvår af 2024.

Oprindeligt udløb de nuværende lejekontrakter i 2022. Nu tilbydes alle lejere en toårig kontraktforlængelse.

- Vi skal sikre ro og tryghed omring de små virksomheder i Sydhavns-kvarteret frem til indflytningen i de nye rammer, så de ikke bliver husvilde, inden de nye faciliteter står klar, udtaler Bünyamin Simsek.

Kontraktforlængelsen tilbydes til alle lejere på slagterigrunden, uanset om virksomhederne skal flytte med videre eller ej.

- Foreningerne og de små erhvervsdrivende er en stor del af områdernes identitet. Dem skal vi værne om og integrere i udviklingen, lyder det fra rådmanden.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

Aarhus For abonnenter

Ung kok åbner restaurant i Aarhus uden menukort: - Det skal være byens nye 'gå-i-byen'-sted

Debat

Tag med på en togtur, Gert Bjerregaard: Letbanen er ikke totalt forældet, men fremtiden for kollektiv trafik

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Annonce