Annonce
Aarhus

Papir på forholdet: Institut for (X) underskriver 10årig lejekontrakt med Aarhus Kommune

Institut for (X) har siden 2009 været midlertidig på Godsbanen. Nu har den kreative dynamo underskrevet en tiårig brugsaftale med Aarhus Kommune. Det giver bedre muligheder for at søge fonde og sikrer de mange iværksættere i området. Foto: Flemming Krogh
I ti år har Institut for (X) været en midlertidig faktor på Godsbanen, men nu har instituttet underskrevet en brugeraftale med Aarhus Kommune for de næste ti år. Dermed bliver den kreative dynamo nu en permanent del af Aarhus K. Også lejere i den nordlige del af Sydhavnskvarteret får tilbud om at forlænge deres lejekontrakter.

AARHUS: Den har været undervejs siden januar, aftalen mellem Institut for (X) på Godsbanen og Aarhus Kommune.

Men nu har instituttet, der siden 2009 har præget området med sine midlertidige aktiviteter, fået en tiårig lejekontrakt med Aarhus Kommune.

Den har man efterspurgt gennem længere tid, da det ofte kræver længere bruger- og lejeaftaler, hvis man skal lykkes med at søge midler hos de store fonde, fortæller Mads Peter Laursen, daglig leder af Institut for (X) i et opslag på Instagram.

Med underskriften på den tiårige brugeraftale bliver Institut for (X) en mere permanent del af den nye bydel, Aarhus K., hvilket også har stor betydning for de 90-100 lejemål som Institut for (X) råder over på Godsbanearealet. De huser en blanding af iværksættere, foreninger og kreative aktører.

- Institut for (X) har spillet en væsentlig rolle i udviklingen af området. Med brugeraftalen kommer der styr på reglerne, samtidig med vi sikrer kulturmiljøet, så det også får en rolle i fremtidens Aarhus K., siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

I kontrakten skriver Institut for (X) under på, at man vil benytte det cirka 6.600 kvadratmeter store område til at udvikle Godsbanearealerne til et kreativt mødested og fremme vilkårene for nye iværksættere. Aftalen er betinget af, at der hurtigst muligt skal ske en lovliggørelse af de forhold, der ikke opfylder de stillede myndighedskrav til bygningerne og indeholder samtidig forbud mod beboelse/overnatning på området.

Aftalen træder i kraft 1. juni 2020 og ophører 31. maj 2030.

Også i den nordlige del af Sydhavnen bliver de midlertidige lejekontrakter med kreative virksomheder forlænget. Foreløbig med to år frem til andet halvår af 2024, hvor A. Enggaards projekt forventes at være klar til indflytning. Foto: Kim Haugaard

To år mere i Sydhavnen

Det bobler også med midlertidigt iværksætteri i Sydhavnen. Flere af de kreative virksomheder i Sydhavnskvarteret indgår som fremtidige lejere i A. Enggaards projekt nord for Jægergårdsgade, det vil sige området omkring Filmbyen og Kulbroen.

Projektet forventes at være klar til indflytning i andet halvår af 2024.

Oprindeligt udløb de nuværende lejekontrakter i 2022. Nu tilbydes alle lejere en toårig kontraktforlængelse.

- Vi skal sikre ro og tryghed omring de små virksomheder i Sydhavns-kvarteret frem til indflytningen i de nye rammer, så de ikke bliver husvilde, inden de nye faciliteter står klar, udtaler Bünyamin Simsek.

Kontraktforlængelsen tilbydes til alle lejere på slagterigrunden, uanset om virksomhederne skal flytte med videre eller ej.

- Foreningerne og de små erhvervsdrivende er en stor del af områdernes identitet. Dem skal vi værne om og integrere i udviklingen, lyder det fra rådmanden.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Venstre ønsker ny skiltepolitik: Det skal være tilladt at reklamere i vejkanten for jordbær og æg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce