Annonce
Østjylland

Par fra Grenaa gift på spejderlejr

Det var sognepræst Mette Krawiec fra Kristrup Kirke, der stod for vielsen. Foto: Christian Bloch Hansen

Onsdag eftermiddag blev Jens Peter og Shila Kahr gift på den store spejderlejr i Sønderborg. At brylluppet netop skulle stå her skyldes, at parret lever og ånder for spejderkorpset.

SØNDERBORG/GRENAA: Onsdag klokken 14.30 bimlede og bamlede bryllupsklokkerne på spejderlejren i Sønderborg. Brudepigerne var, udover det sædvanlige spejdertøj, udstyret med lyserøde tørklæder, mens brudesvendene bar mørke tørklæder.

Parret som blev smedet sammen i Hymens lænker var 45-årige Jens Peter Kahr og 44-årige Shila Kahr, der begge er fra Grenaa. For det nygifte par var det helt naturligt at blive gift på spejderlejren.

- Spejderbevægelsen er essensen af det, vi er. Spejderlivet er ikke bare en fritidsinteresse for os. Det er hjerteblod. Man kan sammenligne det med en fanatisk fan af Randers FC, lyder det fra Jens Peter Kahr, der har været en del af spejderbevægelsen i 40 år.

Selve vielsen foregik som den slags nu gør. Det var en ganske almindelig kirkelig handling, hvor kun brylluppets placering og de fremmødtes påklædning afslørede, at det ikke var et helt almindeligt bryllup.

- Kirken på spejderlejren er indviet af præster, hvorfor den fungerer som en helt almindelig kirke, fortæller Jens Peter Kahr.

Den kirkelige handling blev overværet af intet mindre end 150 gæster, der kom fra nær og fjern. Selvfølgelig var børnene, som parret er ledere for, til stede. Derudover mødte også familiemedlemmer fra hele landet op, ligesom hovedbestyrelsen for FDF og spejernet.dk var repræsenteret.

Efter kirken var der reception for de 100 nærmeste.

Annonce
Sådan ser en bryllupssuite ud på en spejderlejr. Privatfoto

Sammenhold og fællesskab

At parret valgte at blive gift på spejderlejren var ikke alene en hyldest til spejderlivet. De havde også valgt stedet for at vise de unge spejdere noget ganske særligt.

- Shila og jeg er ledere for flere grupper, og vi ville gerne vise de unge mennesker, at man kan alt, når bare man står sammen, lyder det fra Jens Peter Kahr.

Netop sammenhold og fællesskab er vigtigt for det nygifte par, der sammen har arbejdet meget på at nedbryde de fordomme og forskelle, der har hersket blandt de forskellige spejdergrupperinger.

- Der har desværre været en del rivalisering mellem spejdergrupper. Disse rivaliseringer er blevet nedbrudt via spejdernet.dk, hvor fem korps er gået sammen i et fællesskab. For at blive i fodboldanalogien kan det sammenlignes med, at Brøndby, FCK, AGF, Randers FC og Aab gik sammen i et fællesskab, fortæller Jens Peter Kahr.

På Djursland har den mandlige del af brudeparret også haft stor indflydelse på spejderbevægelsen. Igen med ideen om at samle fremfor at sprede.

- Jeg kunne se, at der sad tre spejdere et sted og tre spejdere et andet sted, og det var ikke hensigtsmæssigt. Derfor fandt vi ud af at samle spejderne på Djursland i det vi kalder Djursklanen, og pludselig har vi samlet 150 spejdere på Djursland, fortæller han.

Brylluppet stod også i sammenholdets tegn, da både blå og grønne spejdere fejrede brudeparret side om side i god ro og orden.

Det var netop på grund af både Jens Peter og Shila Kahrs store arbejde for fællesskabet, at hovedbestyrelsen for FDF valgte at lykønske parret med brylluppet.

I alt er fem par blevet viet på årets spejderlejr. Privatfoto

Den kærlighed

Der er ingen tvivl om, at onsdag var en stor dag for det nygifte par, og selvom det til tider kan være svært at få Jens Peter Kahr til at fortælle om brylluppet fremfor spejderbevægelsen, så gemmer der sig en sød romantiker bag spejderskjorten. Det var nemlig ham, der i sin tid friede til sin Shila.

- Vi havde lige købt nyt hus sammen. Den første dag, Shila kom hjem til huset, skulle hun vise en søster rundt. På vej hjem fra arbejde havde jeg købt en stor buket røde roser, og så snart jeg så hende, faldt jeg på knæ og friede. Heldigvis sagde hun ja, lyder det fra den romantiske spejderleder.

Pludselig bliver Jens Peter Kahrs stemme i telefonen utydelig.

- Hvordan var din dag i går, spørger han.

- Det var den bedste dag i hele mit liv, lyder svaret fra en kvindestemme, som viser sig at tilhøre Shila. Hun har dog ikke tid til at snakke med en nysgerrig journalist, da hun er på vej videre med en gruppe børn.

For selvom man netop er blevet gift med sit livs kærlighed, skal man ikke glemme børnene.

- Nu kommer børnene i første række, og så gemmer vi os selv til senere, lyder det fra brudgommen

Shila Kahr kalder dagen for den bedste i sit liv. Foto: Christian Bloch Hansen
Både civile og spejdere i forskellige farver overværede brylluppet. Foto: Christian Bloch Hansen
Brudepige og brudesvend i praktisk spejdertøj. Foto: Christian Bloch Hansen
Sammenhold, fællesskab og kærlighed var kodeordene for brylluppet. Foto: Christian Bloch Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-anfører vækkede begge børn ved scoring i overtiden: - Men det var det værd

112

Plørefuld polak tilbageholdt: Promillen var så høj, at politiet ville have ham fængslet

Aarhus For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce