Annonce
Aarhus

Parkeringsbøvl: Mens rådmændene drøfter sagen skrives der nu bøder ud på havnen

Bünyamin Simsek besøgte før jul Fiskerihavnen. Foto: Jens Thaysen
Efter en periode, hvor p-vagterne har set gennem fingre med overtrædelser af nye p-regler på havnen, finder de gule bødesedler igen vej til bilernes forruder.

AARHUS: Hen over jul og nytår har kommunens parkeringsvagter vendt det blinde øje til, men tirsdag blev der igen uddelt parkeringsbøder til bilisterne på fiskerihavnen i Aarhus, hvor rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R) og rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) længe har været uenige om, hvem af dem, der bestemmer, hvilke parkeringsregler, der gælder på området.

De to rådmænd mødtes onsdag for diskutere sagen.

"Teknik og Miljø har afleveret vurdering for regulering og tilpasning af skiltning i området til Magistraten for Kultur og Borgerservice - de tager det med og kigger nærmer på det og vil vende tilbage til Magistraten for Teknik og Miljø" skriver Bünyamin Simsek i en SMS til avisen efter mødet.

Og tilføjer.

"Indtil da har vi aftalt, at vi ikke har en ekstern kommunikation, da der ikke er truffet andre beslutninger end dem, der er gældende nu." skriver Bünyamin Simsek.

Det har havnens fiskehandlere svært ved at genkende. Indtil nu har parkeringsvagterne holdt sig væk.

- Julehandlen var kaotisk og folk parkerede ulovligt, men de fik ingen bøder. Det gør de nu, fortæller Søren Clausen fra Clausens Fiskehandel.

Annonce

Vi må ikke frede enkelte områder, men det er rigtigt, at vi en periode ikke har skrevet p-afgifter ud i området. Laver man om på skiltningen, kan man for en kortere periode undlade at udskrive afgifter, hvis bilisterne på grund af de nye skilte kan være i tvivl om parkeringsreglerne. Men kun i en kortere periode, indtil der er helt entydig skiltning. Det er det, der er sket på havnen.

Kim Gulvad Svendsen, Driftschef Teknik og Miljø Aarhus Kommune.

Entydig skiltning

Havnens anden fiskehandler har oplevet det samme.

- Da Simsek var hernede på havnen før jul, fik vi at vide, at indtil der forelå en afklaring omkring, hvad der skulle ske, og hvem der bestemmer over området, ville man ikke skrive bøder ud. Men jeg fik to sedler i går med en advarsel om, at nu skrives der bøder ud. Jeg talte med en af vagterne, der fortalte, de havde fået påbud om at starte igen, fortæller Anders Andreasen fra Havnens Fiskehus.

Avisen har spurgt Bünyamin Simsek, om han har en kommentar til, at der igen udskrives p-bøder på haven. Det har han ikke. Men han skriver.

"Mig bekendt (ikke sikker) må vi ikke “frede” bestemte områder".

Det er der andre, der ved.

- Vi må ikke frede enkelte områder, men det er rigtigt, at vi en periode ikke har skrevet p-afgifter ud i området. Laver man om på skiltningen, kan man for en kortere periode undlade at udskrive afgifter, hvis bilisterne på grund af de nye skilte kan være i tvivl om parkeringsreglerne. Men kun i en kortere periode, indtil der er helt entydig skiltning. Det er det, der er sket på havnen, forklarer Kim Gulvad Svendsen, driftschef i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

Bøder til de ansatte

Anders Andreasen fra Havnens Fiskehus er ked af, at der igen udskrives p-bøder.

- Det er uholdbart, at vi ikke længere kan parkere vores firmabiler uden at få bøder, siger han.

Hvorfor køber du ikke erhvervslicenser til bilerne?

- Jeg vil ikke være med til, at man laver 11 pladser til biler med erhvervslicenser. Vi har 22 alene på havnens fiskevirksomheder. Skal vi så slås om de pladser? Vi risikerer at betale for en licens og så få bøder alligevel. Vi vil have en afklaring, der er gangbar fremadrettet, siger Anders Andreasen.

Det er ikke kun fiskebilerne, der får bøder. De ansatte på havnens virksomheder kan heller ikke finde en parkeringsplads til bilen, når de er på arbejde.

- Der er mangel på folk i Aarhus, der kan skære fisk. Vi har folk fra Viborg og Randers, de kan ikke tage offentlig transport på arbejde klokken halv tre om natten for så at køre ud med fisk i otte timer, hvor de er bange for at komme hjem til en parkeringsbøde, siger Anders Andreasen.

Er der ikke masser af virksomheder i Aarhus uden p-pladser til de ansatte?

- Det er et fair nok argument, men så skulle man aldrig havde solgt os bygningerne i 2007 og sagt, at man ville bevare området. Det fordrer nemlig, at vi kan have nogle firmabiler holdende, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];