Annonce
Aarhus

Parkeringskaos i Marselisborgskovene skal stoppes: Nu koster det en p-bøde at smide bilen i vejsiden

Alt for mange biler slider hårdt på Marselisborgskovene. Det giver problemer for fremkommeligheden. Foto: Ravn
Parkerede biler i vejsiden i Marselisborgskovene giver både træer, busser og den generelle fremkommelighed problemer. Derfor indføres der parkering forbudt på visse strækninger.

AARHUS: I en tid hvor store dele af Danmark er lukket ned på grund af corona, er presset på skovene og de grønne områder i og omkring Aarhus blevet enormt.

Et af de populære udflugtsmål er Marselisborgskovene syd for byen, som ekstra mange vælger at besøge, når nu turen hverken kan gå i teater, biograf eller på stadion og museum. Området var allerede overrendt inden coronaen stak snuden frem i Danmark, men epidemien har kun gjort problemerne større.


De nye p-regler kræver, at bilisterne er opmærksomme på, at de kører ind i en parkeringsforbud-zone, når de kører ind i skovene. Derfor er det vigtigt, at man orienterer sig og kun parkerer dér, hvor det er tilladt, og det er vist med P-skilte.

Joshua Krogager, afdelingsleder i Teknik og Miljø


Mange vælger at tage bilen i skoven, og det giver flere steder problemer med fremkommeligheden, fordi de parkerede biler i vejsiden, indsnævrer den vejbane, der er til rådighed. Især busser og udrykningskøretøjer har svært ved at passere, når der især i weekenden er stort pres på skovene.

Annonce

Træerne kan ikke klare presset

Der findes desuden flere store gamle træer langs vejene, og nu hvor søgningen til Dyrehaven er blevet større end nogensinde, så kan træerne ikke bære sliddet i området. Aarhus Kommune har derfor valgt at begrænse parkering, hvis træerne skal bevares så længe som muligt, fortæller Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Det betyder, at der nu er indført parkeringsforbud fra Varna Palæet til Blommehaven. I stedet henvises der til de steder i skoven, hvor parkering er tilladt.

For mange bilister smider blot bilen i vejsiden, når de skal en tur i eksempelvis Dyrehaven. Det slider hårdt på træerne, derfor indføres der nu parkering forbudt på en længere strækning i Marselisborgskovene. Foto: Ravn

- De nye p-regler kræver, at bilisterne er opmærksomme på, at de kører ind i en parkeringsforbud-zone, når de kører ind i skovene. Derfor er det vigtigt, at man orienterer sig og kun parkerer dér, hvor det er tilladt, og det er vist med P-skilte. Det er vigtigt at læse skiltene, for er P suppleret med INFO og en undertavle med de kendte symboler for parkeringsforbud, så må man altså ikke parkere der, forklarer afdelingsleder i Teknik og Miljø, Joshua Krogager.

I første omgang er der opsat supplerende afspærring de fleste steder, hvor parkeringen giver trafikale udfordringer, eller hvor parkeringen foregår ovenpå trærødderne. Der opsættes også ekstra informationsskilte. De eksisterende parkeringspladser inde i skoven er samtidig gjort ekstra synlige med blå P-skilte, og der udlægges træstammer langs Dyrehaven, for at hindre parkering, som skader trærødderne.

Endelig sættes der i en overgangsperiode informationsskilte op, der skal oplyse om, at der er nye parkeringsregler i skovene.

Der findes mange alternative steder at parkere sin bil. Vil man sikre sig, at man ikke får en p-bøde i vinduesviskeren, bør man kun parkere, hvor de blå P-skilte markerer, at det er tilladt. Illustration: Aarhus Kommune
Der findes mange alternative steder at parkere sin bil. Vil man sikre sig, at man ikke får en p-bøde i vinduesviskeren, bør man kun parkere, hvor de blå P-skilte markerer, at det er tilladt. Illustration: Aarhus Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er den mere skånsom eller er det bare snak? Sådan er den nye corona-lyntest

Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce