Annonce
Aarhus

Parkeringskaos på havnen: Nu blander politikerne sig

Hans Skou (V) har sendt den ansvarlige rådmand for Kultur- og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R) fem spørgsmål. Foto: Axel Schütt
Debatten raser. Venstres Hans Skou vil arbejde for at bevare det unikke havnemiljø og stiller spørgsmål til rådmanden om de nye p-regler på fiskerihavnen.
Annonce

AARHUS: Onsdag skrev vi om de nye regler for parkering på fiskerihavnen i Aarhus. Havnens to fiskehandlere er ikke glade for, at alle parkeringspladserne fremover skiltes med tre timers parkering, da de er bange for, der ikke bliver nok parkeringspladser til deres kunder i fremtiden.

For fiskehandler Søren Clausen, fra Clausens Fiskehandel, er problematikken omkring parkeringspladserne blot en del af den udvikling der foregår i området.

- Engang lå der en hel række fiskekuttere her, nu er der kun få tilbage. Folk glemmer, det her er et område, med et helt særligt miljø, som politikerne har lovet at bevare, siger han.

Fiskehandlerne er ikke de eneste, der har set sig sure på den nye regler. Gæster i Havnens Varmestue har mistet deres kantstens-parkeringspladser lige ud for restaurationen. Debatten raser, ikke mindst på Facebook.

- Det er som om de rødradikale ønsker at omdanne Aarhus til en “økologisk sansepark” hvor udelukkende unge hipstere med mandeknold i nakken kører rundt som det passer dem på dårligt pumpede damecykler, til stor gene for andre trafikanter. Havnen langs fiskehandlerne savner lige nu 50 - 100 P-pladser. Både lang- og korttidspladser. Aarhus savner liv og puls og mennesker til at bibringe den - i biler, skriver Erik Guldager på facebook-gruppen "Varmestuens Venner, Aarhus".

Han er ikke den eneste. Calle Handberg kalder kommunens embedsmænds arbejde for "Terror mod fiskerihavnens erhvervsdrivendes eksistensgrundlag" og spørger "Hvor er politikerne henne?"

Fem spørgsmål til rådmanden

Hvad er den konkrete anledning til at der ændres på parkeringsreglerne i området nu?

Der ønskes en nærmere beskrivelse af hvad ændringerne af parkeringsreglerne betyder og hvad det betyder for kunder til områdets virksomheder herunder også kunder til Varmestuen og de 2 fiskehandlere.

Hvilke aktuelle planer ligger der - fra rådmandens side - for området i forhold til at sikre det nuværende, alsidige og unikke miljø?

Hvilken kommunal økonomi er der eventuelt forbundet med de ændrede parkeringsregler?

Borgerinddragelse er vigtigt også her og derfor vil vi gerne høre rådmandens bud på hvordan vi bedst sikrer at brugere, naboer og virksomheder i dette område bedst muligt inddrages i udviklingen af området.

Annonce

Miljøet skal bevares

Hans Skou, der sidder i byrådet for Venstre, har også været ved tasterne. Han har sendt den ansvarlige rådmand for Kultur- og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R), de fem spørgsmål, man kan læse i faktaboksen.

- Hvis ikke julehandlen kan fungere for fiskehandlerne, så er man med til at slå noget ihjel. De er vores bekymring, at man måske ikke har været helt skarp at lytte til alle. Det er ikke en kritik af de kommunale embedsmænd. Jeg er helt med på, det er en svær opgave. Men det er ikke det samme som, at man skal fjerne muligheden for, at kunder kan komme hurtigt til og fra de to fiskeforretninger i bil, siger Hans Skou.

Han har selv været ned på havnen for at se på forholdene.

- Der er pres på områder, med biler, varevogne og cyklister. Det er et spørgsmål om borgerinddragelse, vi skal have have folk til at sætte sig ned og høre på hinandens udfordringer, siger han.

Nogle af spørgsmålene er allerede besvaret fra embedsmændene i tirsdagens avis. Er det bare politisk drilleri?

- Vi er gået ind i hele havneombygningen, og det tror jeg gælder for hele byrådet, med fokus på, at FTL havnens (Fiskeri, Træskibs og Lystbådehavnen, red), miljø skal bestå. Politisk har vi et budskab, om at vi skal passe på de virksomheder, der er dernede, og driver en forretning rigtig mange mennesker gerne vil have i Aarhus. Vi kan ikke kæmpe imod udviklingen, det at fiskefartøjerne forsvinder fra Aarhus, men vi skal bevare det miljø, der er dernede. Det er derfor, jeg har stillet de spørgsmål til rådmanden, siger Hans Skou.

Hvorfor har I ikke gjort noget før?

- Nogle gang er man nødt til at reagere, når man bliver opmærksom på en problemstilling, siger Hans Skou.

Annonce

Ro på

Onsdag kunne man ifølge Aarhus Kommune godt finde sig en parkeringsplads på havnen.

Kommunen maner til besindighed.

- Når først røgen har lagt sig, så er det vores overbevisning, at det bliver lettere at finde en parkeringsplads på havnen. Vi kan allerede se, at der ikke holder så mange biler parkeret der, hvor man før måtte parkere i otte timer, siger Søren Clausen, der er fuldmægtig i Sport og Fritid ved Aarhus Kommune, og ikke må forveksles med fiskehandler Søren Clausen.

Dabatten raser om de nye p-regler, både på Facebook og i Havnens Varmestue. Foto: Jens Thaysen
Der er ikke mange fiskekuttere tilbage i Aarhus havn. Foto: Jens Thaysen
De to fiskehandler, Søren Clausen (tv) og Anders Højgaard. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Annonce