Annonce
Debat

Parkeringspolitik - idiotiens holdeplads

Arkivfoto

Læserbrev: Den nye parkeringspolitik, som Magistraten og Kristian Würtz har fremlagt, afspejler i chokerende grad en manglende forståelse for sammenhæng og konsekvens. Det er beskæmmende, at de embedsmænd og politikerhjerner, byen råder over, blot har fantasi til at dreje på nogle knapper, der handler om at få flere penge i kassen. Det store problem - nemlig at beboerne med eller uden beboerparkeringslicens inden for Ringgaderne også fremover skal leve i et miljømæssigt parkeringshelvede - evner man ikke at løse ved hjælp af en så begrænset værktøjskasse og uvidenhed.

Faktisk vil den nye parkeringpolitik betyde et yderligere pres på beboerparkeringsområderne, fordi det bliver dyrere at parkere på gaden. I dag kan man gratis parkere to timer i beboerparkeringsområderne. Hvorfor så betale 22 kroner?

Det burde for politikerne vække opmærksomhed, at en beboerparkeringslicens og et beboerparkeringsområde ikke i dets nuværende udformning hverken gør fra eller til!

Inden for eksempelvis beboerparkeringsområde 5 / Frederiksbjerg er det mere reglen end undtagelsen, at man skal skal jagte en p-plads i 45 minutter i gennemsnit hvilket ikke mindst har miljømæssige konsekvenser, såfremt man tillader sig at komme fra arbejde i tidsrummet 15-18.

I den ideelle verden burde gæster og kunder kunne køre direkte til et parkeringshus med gratis parkering og derved belaste bymiljøet mindst muligt. Hvorfor skal eksempelvis Frederiksbjerg øst lide under naboskabet med Bruuns Galleri som tilfældet er? I butikscentret - der blamerer sig med millionvis af kunder - udviser man som aktør intet medansvar overhovedet. Parkeringshuset er "big business" og det er derfor på tide, at der stilles krav til de private parkeringshuse - osse. De skal alle være med til at løse problemet.

I det fremlagte forslag til en ny og rød parkeringspolitik er alle parkeringshuse i byen en vigtig brik. Men fra kommunens side ser man intet tegn på at ville gå forrest i kampen, når det kommer til stykket. Eksempelvis arbejde med en løsningsmodel hvor der tilbydes gratis parkeringmulighed i p-husene, når lokummet virkelig brænder. (Indtægterne fra salg af beboerparkeringslicenserne kan overføres til p-husene).

Og de private parkeringshuse indgår ikke i den fremlagte plan! Hvorfor ikke? Derfor vil regnestykket aldrig kunne gå op til gavn for beboerne og bymiljøet.

Min bedste anbefaling er, at rød blok lægger hjernerne i blød og fremlægger en samlet plan, som på afgørende vis vil være til gavn for byens miljø og borgerne. Lad os for en gang skyld blive imponeret over jeres evne for at tage ansvar og reagere målrettet. Løse problemerne! Det nuværende forslag er beskæmmende makværk.

Og til shoppingcentrene med p-huse: Udvis et medansvar og kom ind i kampen. I og jeres kassekøer er en del af problemet og derfor en del af løsningen. Udvis ansvarlighed og ansvar!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce