Annonce
Debat

Partihop: Det er at holde vælgerne for nar

"Det er åbenbart nødvendigt at minde det siddende byråd og kommende kandidater til samme, at det at blive betroet vælgernes tillid absolut ikke er en handelsvare, som man kan forvalte efter eget forgodtbefindende. I min optik er der i flere tilfælde tale om vælgerbedrag", skriver Finn Zachariassen. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: I 2021 er det atter vælgernes tur til at sammensætte mandaterne i Aarhus Byråd for næste valgperiode. Det gjorde vælgerne også for fire år siden.

En status ved indgangen til valgåret viser, at byens råd slet ikke har den sammensætning af mandaternes indbyrdes fordeling, som vælgerne bestemte. Der er rykket grundigt rundt på politikernes indbyrdes tilhørsforhold. Mest markant er, at socialdemokraterne er gået fra 13 til 10 mandater. Senest med Ango Winthers gevaldige hop til de konservative. Nogle er gået orlov, andre er trådt ud af valgte partier og blevet løsgængere.

Det er åbenbart nødvendigt at minde det siddende byråd og kommende kandidater til samme, at det at blive betroet vælgernes tillid absolut ikke er en handelsvare, som man kan forvalte efter eget forgodtbefindende. I min optik er der i flere tilfælde tale om vælgerbedrag.


Som hovedregel kunne man vedtage: Ønsker man at nedlægge sit mandat og træde ud af et byråd, så gør man det og lader suppleanten træde ind. Alle andre fiflerier er at holde sine vælgere for nar.


Jeg vil skynde mig at sige, at der selvfølgelig kan opstå forhold omkring en folkevalgt, som denne af personlige grunde ikke kunde forudse i forbindelse med valget.

Når eget ego imidlertid skygger for den realistiske jordforbindelse og dermed kommer til at stå i vejen for en almindelig demokratisk proces, så bør et genvalg være utopi.

Jeg tror desværre ikke, det er muligt at indføre regler omkring, hvad en politiker må og ikke må i en valgperiode vedrørende tilhørsforhold og politisk ståsted. Det harmonerer ikke rigtig med demokratiets ånd. Men som hovedregel kunne man vedtage: Ønsker man at nedlægge sit mandat og træde ud af et byråd, så gør man det og lader suppleanten træde ind. Alle andre fiflerier er at holde sine vælgere for nar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce