Annonce
Debat

Partihop: Det er at holde vælgerne for nar

"Det er åbenbart nødvendigt at minde det siddende byråd og kommende kandidater til samme, at det at blive betroet vælgernes tillid absolut ikke er en handelsvare, som man kan forvalte efter eget forgodtbefindende. I min optik er der i flere tilfælde tale om vælgerbedrag", skriver Finn Zachariassen. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: I 2021 er det atter vælgernes tur til at sammensætte mandaterne i Aarhus Byråd for næste valgperiode. Det gjorde vælgerne også for fire år siden.

En status ved indgangen til valgåret viser, at byens råd slet ikke har den sammensætning af mandaternes indbyrdes fordeling, som vælgerne bestemte. Der er rykket grundigt rundt på politikernes indbyrdes tilhørsforhold. Mest markant er, at socialdemokraterne er gået fra 13 til 10 mandater. Senest med Ango Winthers gevaldige hop til de konservative. Nogle er gået orlov, andre er trådt ud af valgte partier og blevet løsgængere.

Det er åbenbart nødvendigt at minde det siddende byråd og kommende kandidater til samme, at det at blive betroet vælgernes tillid absolut ikke er en handelsvare, som man kan forvalte efter eget forgodtbefindende. I min optik er der i flere tilfælde tale om vælgerbedrag.

Annonce


Som hovedregel kunne man vedtage: Ønsker man at nedlægge sit mandat og træde ud af et byråd, så gør man det og lader suppleanten træde ind. Alle andre fiflerier er at holde sine vælgere for nar.


Jeg vil skynde mig at sige, at der selvfølgelig kan opstå forhold omkring en folkevalgt, som denne af personlige grunde ikke kunde forudse i forbindelse med valget.

Når eget ego imidlertid skygger for den realistiske jordforbindelse og dermed kommer til at stå i vejen for en almindelig demokratisk proces, så bør et genvalg være utopi.

Jeg tror desværre ikke, det er muligt at indføre regler omkring, hvad en politiker må og ikke må i en valgperiode vedrørende tilhørsforhold og politisk ståsted. Det harmonerer ikke rigtig med demokratiets ånd. Men som hovedregel kunne man vedtage: Ønsker man at nedlægge sit mandat og træde ud af et byråd, så gør man det og lader suppleanten træde ind. Alle andre fiflerier er at holde sine vælgere for nar.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bankmanden fra Nørre Aaby var med, da professionel fodbold gjorde sit indtog i AGF: Han lavede det ulovlige skifte og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Redaktør: Statsminister har al interesse i at tale i minksag

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Stiften mener: Derfor spiller kvinde-sporten fallit i øjeblikket

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Hilsner fra landsholdet, OB, Brøndby og Odenses borgmester: Mange er dybt berørt over Lars Høghs død

Kultur

Se video: Handy kronprins indviede nyt Sports- og Kulturcampus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Sport

Kendt forening lukker og efterlader sig pengegave: Her er modtagerne af overskudsformuen

Annonce