Annonce
Aarhus

Partiskifte: S-veteran i Aarhus Byråd skifter til konservative

Efter 27 år som Socialdemokrat i Aarhus Byråd er Ango Winther fra i dag skiftet til konservative. Foto. Foto: Axel Schütt
Ango Winther skifter til konservative i Aarhus Byråd. Han er det tredje S-byrådsmedlem, der har forladt borgmesterpartiet i denne byrådsperiode.

AARHUS: Socialdemokratiets grand old man i byrådet, Ango Winther, vender nu sit gamle parti ryggen.

Efter 27 år som socialdemokratisk medlem af Aarhus Byråd - og lige så mange år som medlem af byrådets tekniske udvalg - skifter 70-årige Ango Winther med øjeblikkelig virkning til Konservative, som han fremover repræsenterer i byrådet.

Og nej, partiskiftet har intet med minkskandalen at gøre, selv om Ango Winther er vendelbo og altså stammer fra det nord- og vestjyske minkbælte.

Skiftet til de konservative er overraskende men kommer ikke som en bombe. Ango Winther har tidligere i karrieren flirtet med tanken.

Annonce

Skuffelser med S

Ved byrådsvalget i 2017 blev Ango Winther akkurat genvalgt på det 13. og sidste mandat med 681 personlige stemmer, og Socialdemokratiets partiforening i Viby har siden meddelt, at det ikke ønsker at genopstille ham som kandidat til valget om et år.

Samtidig har Ango Winther oplevet andre skuffelser på det seneste. Partiet valgte ikke ham som formand for byrådets Sundheds og Omsorgsudvalg, da Lone Hindø stoppede for nylig.

- Det havde ikke været helt unaturligt, siger Ango Winther.

Hvorfor blev det ikke dig?

- Det må du spørge Jacob Bundsgaard om.

Annonce

S læner sig mod venstrefløjen

Han nævner også flere byggesager - Sølystgade og Europaplads - hvor han mener, at Socialdemokratiet først har sagt ja til projekter og derefter i sidste øjeblik siger nej eller beskærer dem voldsomt.

- Måden, partiet agerer på, har ændret sig de seneste år. Jeg føler, at jeg er den samme. Det er partiet, der har forandret sig, siger Ango Winther, der i en pressemeddelelse udtaler:

- Nogen siger, man bliver mere borgerlig med alderen, og det kan der være noget om, men jeg er nået dertil, at jeg også ser det som valget mellem en stabil og klar konservativ linje overfor et socialdemokrati, som jeg på det seneste ikke længere helt ved, hvor jeg har, og som i flere afgørende sager er vendt om på en tallerken, og som mere og mere læner sig mere til venstre - og som jeg ikke længere kan se mig selv i.


Jeg er nået dertil, at jeg også ser det som valget mellem en stabil og klar konservativ linje overfor et socialdemokrati, som jeg på det seneste ikke længere helt ved, hvor jeg har, og som i flere afgørende sager er vendt om på en tallerken, og som mere og mere læner sig mere til venstre.

Ango Winther


Men hvorfor konservative?

- Jeg har altid haft et godt samarbejde med de konservative, så det var ret naturligt, siger Ango Winther, der bestemt ikke udelukker, at hans navn vil figurere på den konservative kandidatliste ved byrådsvalget til november næste år.

Blå Bog Ango Winther

Ango Winther er 70 år. Født 16. august 1950 i Hjørring.

Bosat i Viby.

Gift med Helle Marianne Winther. Parret har en datter.

Medlem af Århus Byråd for Socialdemokratiet siden januar 1994.

Næstformand for Teknisk Udvalg .

Medlem af Sundhed- og Omsorgsudvalget.

Næstformand for DANVA.

Bestyrelsesmedlem i Baglandet.

Tidligere medlem af et hav af bestyrelser i Socialdemokratiet, idrætsliv, menighedsråd, grundejerforening mm.

Tidligere buschauffør samt køreplanlægger ved Århus Sporveje. På pension 31. december 2015.

Annonce

S er gået fra 13 til 10 i byrådet

Ango Winther er det tredje byrådsmedlem, der dropper ud af Socialdemokratiet i denne byrådsperiode. I forvejen har Dorthe Borgkvist forladt partiet og er blevet løsgænger, mens Mahad Yussuf er skiftet til Radikale Venstre.

Dermed er Socialdemokratiet nu reduceret fra 13 til 10 medlemmer i byrådet, hvor partiet dog stadig sammen med SF og Enhedslisten råder over et flertal på 16 af de 31 byrådsmedlemmer.

Omvendt har konservative tredoblet sin byrådsgruppe, hvor Mette Skautrup, i løbet af perioden først fik følgeskab af Peter Sporleder, der gik fra Venstre til konservative og nu altså også af Ango Winther.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Lig fundet i Brabrand Sø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

AGF For abonnenter

Schouby: Fyringen af Haysen var uundgåelig - sådan skal AGF komme videre

Annonce