Annonce
Aarhus

Party-narko skyld i endnu et dødsfald

To unge mennesker, 18 og 22 år, er døde i juni måned efter at have indtaget det forholdsvis nye, farlige stof. Her forsider fra Århus Stiftstidende og Holstebro Dagblad.

Endnu en ung mand død efter at have indtaget et psykedelisk stof, der er forholdsvist nyt i Danmark.

Efter alt at dømme var det en dødsensfarlig form for festnarko, der 1. juni fik en 18-årig gymnasieelev fra Aarhus til at springe ud fra fjerde sal. Nu har stoffet fået sit andet dødsfald i Danmark på samvittigheden.

To unge mennesker, 18 og 22 år, er døde i juni måned efter at have indtaget det forholdsvis nye, farlige stof. Her forsider fra Århus Stiftstidende og Holstebro Dagblad.

I søndags døde en 22-årig mand fra Holstebro efter at have indtaget en såkaldt »bombe«, der indeholdt det farlige stof, NBOMe.

Farligt stof skyld i en række dødsfald

Det syntetiske stof NBOMe er sandsynligvis allerede skyld i to dødsfald i Danmark.

Avisen har tidligere skrevet om, at også en ung australier døde efter at have prøvet stoffet. Han hoppede ud fra en altan.

Nu viser det sig, at en hel række unge i USA ifølge hjemmesiden erowid.org er døde efter at have taget stoffet. Avisen har ikke haft mulighed for at få dødsfaldene bekræftet af myndighederne.

I maj blev 16-årige Samuel Motsay fundet død efter at have taget NBOMe.

I samme måned døde en teenager, Sam, efter at have taget en overdosis af stoffet. Og i januar døde Tara Fitzgerald, 17 år gammel. Hun troede, at hun havde købt LSD. Det var NBOMe, og den fejltagelse kostede hende sandsynligvis livet. Hendes veninde overlevede.

I 2013 døde andre tre teenagere af NBOMe i USA.

Stoffet NBOMe indtages gerne på »frimærker« som disse. Man putter dem i munden og sutter på dem, indtil stoffet er opløst. Manden på "frimærkearket" er den schweiziske kemiker Albert Hoffman, som i 1938 var den første, der fremstillede LSD.

Den 22-årige blev ifølge lokalpolitiet i Holstebro indlagt på hospitalet kørt før midnat lørdag. Søndag døde han.

Annonce

Udviklingen får nu Østjyllands Politi til på det kraftigste at advare mod stoffet, der sælges på eksempelvis »frimærker«, som man kan opløse på tungen, eller i piller og på sukkerknalder til at sluge.

Ingen kontrol

»Man kan ikke vide, hvad man får, når man køber den slags ting. Stoffet kan være livsfarligt,« siger vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Østjyllands Politi.

»Der er tale om kemisk sammensatte stoffer, som der overhovedet ikke er nogen kontrol med. Man aner ikke, hvad man præcist køber - og hvor stor en mængde, man køber. Og hvordan folk reagerer på det, ved man slet ikke. Det er de ting, der gør det så ekstremt farligt.

Vicepolitiinspektøren tilføjer, at stoffet i øjeblikket er moderne i nogle ungdomskulturer. Især i skater- og teknomiljøer.

»Vi bliver nødt til at sige til de folk, der har lyst til at tage den slags stoffer: Lad være! Vi kan se, at det giver nogle meget alvorlige forgiftninger,« siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce