Annonce
Østjylland

Pas på chaufføren: Nu skal du selv sørge for din billet til bussen

Fra 14. januar lukker Midttrafik midlertidigt ned for det betjente salg i alle busser. For at beskytte chaufførerne, vil det være kontrollørerne, der forestår billetkontrollen. Pressefoto
Midttrafik og de øvrige trafikselskaber i Danmark lukker midlertidigt ned for det betjente salg i busserne fra torsdag 14. januar. Nedlukningen sker primært for at beskytte chaufførerne.

RANDERS: - Vi skal passe godt på hinanden - og det gælder både kunder og chauffører. Derfor har Midttrafik på linje med de øvrige trafikselskaber i Danmark besluttet, at det betjente salg i busserne lukkes midlertidigt, fortæller Thomas Dalgaard Mikkelsen, talsmand for Midttrafik.

For langt de fleste af Midttrafiks kunder medfører indførelse af selvbetjening i Midttrafiks busser kun den forskel, at de ikke skal fremvise billet til chaufføren, men i stedet til en kontrollør.

Siden nedlukningen af det betjente salg i foråret har mange af Midttrafiks kunder skiftet kontantbetalingen ud med andre billetformer. Salg af billetter med kontanter udgør i dag 10 procent i forhold til kontantsalget sidste år. Det er hovedsageligt de ældre kunder, der fastholder brugen af kontanter.

Annonce

Alternativer til billetten

Midttrafik anbefaler, at ældre kunder får hjælp af en pårørende til bestilling af et rejsekort eller et pensionistkort på Midttrafik webshop hurtigst muligt. I øvrigt kan passagerer købe billet hjemmefra i Midttrafiks webshop. Billetten kan enten fremvises som print eller på telefonen.

Som en midlertidig løsning vil det være muligt at betale med MobilePay i bussen. Betalingen skal ske inden, at kunden er steget på bussen. Kunden skal derfor kende prisen og Midttrafiks MobilePay nummer – 545430 - inden rejsen starter.

Pris på en busrejse kan fremsøges på Rejseplanen, på Midttrafiks prisberegner eller ved at ringe til Midttrafik Kundecenter på 70 210 230. Køber man billet med MobilePay, skal man betale samme pris som en enkeltbillet.

Annonce

Kontrollørerne arbejder

Bussen overgår midlertidigt til et selvbetjeningsmiljø fra 14. januar. Chaufførerne vil derfor ikke sælge eller kontrollere billetter. Midttrafiks kontrollører vil foretage billetkontrol i alle Midttrafiks busser. Kunder, der ikke kan fremvise gyldig billet, vil modtage en kontrolafgift på 750 kr.

Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

Debat

Den nye pige i klassen: Det klæder ikke debatten, at der er snakken og uro i salen

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce