Annonce
Østjylland

Pas på chaufføren: Nu skal du selv sørge for din billet til bussen

Fra 14. januar lukker Midttrafik midlertidigt ned for det betjente salg i alle busser. For at beskytte chaufførerne, vil det være kontrollørerne, der forestår billetkontrollen. Pressefoto
Midttrafik og de øvrige trafikselskaber i Danmark lukker midlertidigt ned for det betjente salg i busserne fra torsdag 14. januar. Nedlukningen sker primært for at beskytte chaufførerne.

RANDERS: - Vi skal passe godt på hinanden - og det gælder både kunder og chauffører. Derfor har Midttrafik på linje med de øvrige trafikselskaber i Danmark besluttet, at det betjente salg i busserne lukkes midlertidigt, fortæller Thomas Dalgaard Mikkelsen, talsmand for Midttrafik.

For langt de fleste af Midttrafiks kunder medfører indførelse af selvbetjening i Midttrafiks busser kun den forskel, at de ikke skal fremvise billet til chaufføren, men i stedet til en kontrollør.

Siden nedlukningen af det betjente salg i foråret har mange af Midttrafiks kunder skiftet kontantbetalingen ud med andre billetformer. Salg af billetter med kontanter udgør i dag 10 procent i forhold til kontantsalget sidste år. Det er hovedsageligt de ældre kunder, der fastholder brugen af kontanter.

Annonce

Alternativer til billetten

Midttrafik anbefaler, at ældre kunder får hjælp af en pårørende til bestilling af et rejsekort eller et pensionistkort på Midttrafik webshop hurtigst muligt. I øvrigt kan passagerer købe billet hjemmefra i Midttrafiks webshop. Billetten kan enten fremvises som print eller på telefonen.

Som en midlertidig løsning vil det være muligt at betale med MobilePay i bussen. Betalingen skal ske inden, at kunden er steget på bussen. Kunden skal derfor kende prisen og Midttrafiks MobilePay nummer – 545430 - inden rejsen starter.

Pris på en busrejse kan fremsøges på Rejseplanen, på Midttrafiks prisberegner eller ved at ringe til Midttrafik Kundecenter på 70 210 230. Køber man billet med MobilePay, skal man betale samme pris som en enkeltbillet.

Annonce

Kontrollørerne arbejder

Bussen overgår midlertidigt til et selvbetjeningsmiljø fra 14. januar. Chaufførerne vil derfor ikke sælge eller kontrollere billetter. Midttrafiks kontrollører vil foretage billetkontrol i alle Midttrafiks busser. Kunder, der ikke kan fremvise gyldig billet, vil modtage en kontrolafgift på 750 kr.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Alarm 112

Da beredskabet ankom stod kun fire hjørnestolper tilbage: Skovbrand viste sig at være brand i ubeboet hytte

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce