Annonce
Aarhus

Pas på der kommer tog! - Letbanen testkører på havnen

I den kommende tid skal man være ekstra opmærksom i Aarhus og omegn. Aarhus Letbane udvider testkørslen, så du kan møde toget på havnen. Fotos: Aarhus Letbane og Allan J. Kortsen

Letbanen udvider sin testkørsel og kan fremover også ses i det nordlige Aarhus og på Nørrebrogade og havnefronten.

AARHUS: Aarhus Letbane er i fuld gang med at teste skinnerne i Aarhus, så århusianerne efter planen kan stige ombord den 23. september i år.

Testkørslerne har fundet sted på forskellige strækninger siden maj, og nu udvider man teststrækningen fra Skejby til Randersvej, Nørrebrogade og havnefronten.

- Fra nu af skal østjyder være ekstra opmærksomme, når de går eller cykler langs havnefronten i Aarhus, fortæller Claus Pedersen, Sikkerhedschef hos Aarhus Letbane.

For udover at være testområde for de nye letbanetog er havnestrækningen også stadig en byggeplads.

- Folk skal huske, at vi stadig er i gang med at bygge letbanen. Selv om vi er i slutfasen af anlægsarbejdet, kan det være farligt at krydse sporene. Der kan komme store arbejdskøretøjer og ujævne overflader, som man kan falde over - og nu kan der altså også komme et letbanetog forbi, forklarer Claus Pedersen.

Annonce

Båt båt - der kommer tog

På havnefronten i Aarhus adskiller sporene sig fra resten af letbanestrækningen. Her kommer letbanen nemlig til at blande sig med den øvrige trafik uden at være adskilt fra den resterende trafik i form af hegn og bomme.

- De åbne trafikforhold langs havnen i Aarhus giver fodgængere og cyklister mulighed for at krydse letbanesporene langs det meste af havnen, fortæller Claus Pedersen.

Men nu hvor letbanen kører testkørsel på strækningen opfordrer sikkerhedschefen til, at man er ekstra opmærksom, når man færdes på havnen.

- Vi ser i stigende grad, at folk krydser letbanesporene på trods af, at der stadig bygges på strækningen. Nu, hvor der også kører letbanetog på havnen, er folk altså nødt til at holde øje med, hvad der sker omkring dem. Derfor har vi også sat røde advarselsskilte op langs hele teststrækningen, fortæller Claus Pedersen.

Også Letbanen tilpasser sig de snart åbne trafikforhold på strækningen. Letbanen vil nemlig både under testkørsel og almindelig drift køre med lav hastighed og "på sigt". Bliver det nødvendigt, kan letbaneføreren ringe med en klokke eller et horn for at advare fodgængere og cyklister.

Uheld ved Stjernepladsen

Letbanens testkørsler har siden maj bredt sig mere og mere i bybilledet. De første tests blev kørt på en lukket strækning mellem Brendstrupgårdsvej og Paludan-Müllers Vej i Skejby. Siden er teststrækningerne løbende blevet udvidet fra det lukkede område til også at krydse veje, cykelstier og fodgængerovergange.

At testkørsler er en god idé fik Aarhus Letbane beviset på i begyndelsen af juni. Et letbanetog påkørte et lyssignal ved Stjernepladsen, hvilket resulterede i en knust rude i toget og et ødelagt signalhus. Signallyset var simpelthen placeret på den forkerte side af masten.

I løbet af sommeren kører letbanen næsten som under normal drift; dog uden passagerer. Samtidig vil man lancere en sikkerhedskampagne. Allerede nu er der sat røde advarselsskilte op langs teststrækningen.

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Det stabile AGF-forsvar skal findes frem igen

AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce