Annonce
Aarhus

Østjyllands Brandvæsen advarer: Pas på med ukrudtsbrænderen i påsken

Mange østjyder skal i haven i løbet af påsken. Men hvis man skal i gang med ukrudtsbrænderen eller andet ild i haven, skal man passe ekstra godt på, lyder det fra Østjyllands Brandvæsen. Selvom det er koldt, er det stadig tørt og brandfarligt. Foto: Mads Dalegaard/Scanpix
Østjyllands Brandvæsen oplever, at foråret betyder en stigning i antallet brande. De henviser til at folk udviser forsigtighed, hvis de vil i haven med ukrudtsbrænderen i påsken. Det er mere tørt, end man tror, advarer de.
Annonce

AARHUS: Hvis du skal gøre haven forårsklar i påsken, skal du passe ekstra godt på - i hvert fald hvis du skal have fat i ukrudtsbrænderen.

For det kan godt ende med at cykelskuret futter af, hvis du ikke er varsom.

Østjyllands Brandvæsen fortæller nemlig, at de allerede nu har oplevet en stigning i antallet af brænde forårsaget af ukrudtsbrændere og andre haveredskaber - og derfor kommer de nu med en løftet pegefinger.

Alene mellem 16 og 17 tirsdag eftermiddag opstod der to brande, som begge havde med haveredskaber at gøre. Den ene brand kostede et udbrændt skur og en bil. Det andet var i et naturområde, hvor der røg en del siv og andet bevoksning.

Derfor skal du være forsigtig, hvis du skal svinge rundt med ukrudtsbrænderen nær cykelskure eller andet brændbart materiale, for det er faktisk mere tørt, end man lige regner med, forklarer Jesper Hansen, indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen.

- Mange tænker, at det ikke er sommer endnu eller særlig varmt. Men det har faktisk været tørt og ikke regnet i noget tid nu, så derfor kan det godt snyde lidt, siger han.

Der er en tendens med, at der opstår flere brande i den her tid, og derfor henviser brandvæsenet også til, at man tjekker dets hjemmeside ud, hvis man har planer om at gå i haven i påsken, men gerne vil beholde cykelskuret - og bilen for den sags skyld.

Mange tænker, at det ikke er sommer endnu eller særlig varmt. Men det har faktisk været tørt og ikke regnet i noget tid nu, så derfor kan det godt snyde lidt.

Jesper Hansen, indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen.

FEM GODE RÅD, NÅR DU BRUGER ILD I NATUREN

  1. Brug dine sanser – ser græsset vissent ud eller mærkes det meget tørt, skal du være særligt opmærksom. Tjek vindforholdene, og tænd kun bål eller grill i stille vejr
  2. Hav altid slukningsmidler inden for rækkevidde, når det er tørt – brug haveslangen eller havevandkanden
  3. Tænk over, hvor du bruger ukrudtsbrænderen – skure og udhuse af træ er også brændbare
  4. Brug maskiner og elektrisk værktøj med omtanke – få gnister kan starte en brand
  5. Forlad aldrig bål, grill eller anden ild

Kilde: Danske Beredskaber

Rekordår sidste år

  • Fra maj til og med august sidste år rykkede beredskaberne ud til 2.508 naturbrande.
  • Til sammenligning var der i gennemsnit 878 naturbrande i samme periode i årene 2013-2017.

Det viser tal fra Redningsberedskabets Statistikbank

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

AGF

AGF henter australier i Manchester City: - En talentfuld og spændende spiller

Annonce