Annonce
Aarhus

Pas på: Sig nej tak til godt håndværkertilbud på engelsk

Ring til politiet, hvis håndværkere i en Ford Transit kommer forbi med et rigtigt godt tilbud. På engelsk. Foto: Kim Haugaard
Svindel-håndværkere i Ford Transit turnerer rundt i Østjylland. Kvinde i Risskov fik "tilbudt" at få ordnet sit tag.

AARHUS: politiet advarer mod engelsktalende svindlere, der for tiden turnerer rundt i Østjylland, ringer på døren - og kommer med et særdeles godt håndværkertilbud.

Hvis du pludseligt bliver kontaktet af nogle engelsktalende håndværkere, der giver dig et godt tilbud ude på din bopæl, så forhold dig kritisk – for tilbuddet kan meget vel være for godt til at være sandt, lyder det fra Østjyllands Politi.

Det seneste døgn har Østjyllands Politi fået to anmeldelser om ”håndværkerne”. Således dukkede to engelsktalende mænd op på en adresse tirsdag i Risskov, hvor de tilbød en ældre kvinde at ordne hendes tag. Tilbuddet blev dog afvist.

I det andet tilfælde i Randers tilbød to mænd at rense en mands tagrender for 1000 kroner. Det sagde han ja til, men da han efter kort tid kunne se, at det ikke så videre professionelt ud, bad han dem om at stoppe, da han havde fortrudt. Nu blev de to mænd meget insisterende og forlangte, at manden betalte et endnu højere beløb for deres service. Til sidst gav manden efter og gav dem et større beløb, inden de kørte derfra.

Mændene kørte i en sort Ford Transit. Hvis du støder på de såkaldte håndværkere, så ring via 114 til Østjyllands Politi, der gerne vil have en snak med de to mænd, lyder det fra politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Hele familien stepper op for klubben

Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce