Annonce
Østjylland

Pas på: Ukrudtsbrænder fik fat i dør

Østjyllands Brandvæsen opforder til, at man passer på, når man bruger ukrudtsbrændere. Arkivfoto
Brandvæsen opfordrer til at bruge brændere med omtanke og følge Beredskabsstyrelsens råd.

Hølken: Pas nu på med de ukrudtsbrændere. Opfordringen kommer fra indsatsleder Morten Holm fra Østjyllands Brandvæsen efter brandfolk fra Odder blev kaldt ud til et fritidslandbrug onsdag eftermiddag.

Klokken 14.13 blev der slået alarm, og meldingen lød på bygningsbrand på en gård på Hølkenvej. Ilden var dog slukket, da brandfolkene ankom.

- Der var kommet gløder i bunden af en dørkarm i forbindelse med brug af en ukrudtsbrænder. Vores opgave var at sikre, at der ikke var brandlommer, så vi afmonterede det nederste af dørkarmen, siger indsatsleder Morten Holm fra Østjyllands Brandvæsen.

Annonce

Husk de gode råd

Morten Holm påpeger, at ukrudtsbrændere altid er farlige og opfordrer folk til at klikke ind på Beredskabsstyrelsens hjemmeside www.brs.dk, hvor der er gode råd.

Man skal holde god afstand til bygninger, hække, blade og andet brændbart materiale. Flammerne kan nemlig komme ind ved for eksempel en dør, uden at man bemærker det.

- Der er vindpap og trækonstruktioner, og hvis flammerne kommer derind, så ser folk det ikke. Så kommer flammerne derind og ulmer. Derfor anbefaler vi, at folk passer rigtigt godt på, siger Morten Holm.

Man bør heller ikke brænde ukrudt af, hvis det er meget tørt eller blæser. Og man bør altid have vand i nærheden og tjekke, at man ikke efterlader gløder.

Da brandfolkene havde styr på branden på Hølkenvej, kom der en automatisk brandalarm fra et plejehjem. Det var dog en fejlalarm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce