Annonce
Østjylland

Passagererne på Odderbanen skal vænne sig til mindre tog

Den store letbanemodel flytter til Grenåbanen. Foto: Søren E. Alwan
Letbanens Tango-model flyttes nu til Grenåbanen. Fremover bliver det den lidt mindre model Variobahn, der kører med passagererne på strækningen mellem Odder og Aarhus H og mellem Universitetshospitalet og Lisbjergskolen.
Annonce

AARHUS/ODDER: Når Variobahn fra fredag morgen begynder at køre på Odderbanen, skal passagererne samtidig vende sig til, at der er færre pladser, end de er vant til. Hvor Tangoen har plads til 256 passagerer, er Variobahn kun beregnet til 216 rejsende.

På langt de fleste afgange er 40 færre pladser ingen problem. Der har dog være en række afgange i myldretiden morgen og eftermiddag, hvor presset har været større, end letbanetogene kunne klare. Således blev letbanen blandt andet nødt til at indsætte et par ekstraafgange om morgenen, da det viste sig, at flere tog fra Odder ved ankomsten til Aarhus H var overfyldte af pendlere, der skulle videre ad den indre strækning. Det betød, at mange passagerer blev efterladt på perronen i Aarhus, når det propfyldte tog kørte videre mod Lisbjergskolen.

Annonce

Mere stabil drift på Odderbanen

Ifølge direktør for Aarhus Letbane Michael Borre er letbanen naturligvis opmærksomme på, om de lidt minde togsæt giver problemer på Odderbanen. Han forventer dog ikke de store udfordringer. Især fordi driften på Odderbanen nu bliver endnu mere stabil, end den har været tidligere, fordi letbanen med tilladelsen til at køre med Variobahn på Odder-strækningen betyder, at der fremover bliver færre aflysninger.

- Der var en to-tre afgange fra Odder om morgenen, der var overfyldte, men når passagererne opdager, at vi ikke så tit bliver nødt til at aflyse ekstratogene på Odderbanen, tror jeg, at de fordeler sig mere jævn på afgangene, forventer Michael Borre, der lover, at følge udviklingen tæt.

- Vi følger med i om, der skal laves justeringer.

Aarhus Letbane råder over 14 letbanetog af Variobahn-typen og 12 af Tango-typen. Det har hele tiden været planen, at Tangoen først og fremmest skal betjene Grenåbanen, mens Variobahn er indkøbt til især at køre på Odderbanen og den indre letbanestrækning gennem byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce