Annonce
Aarhus

Passagerstigning: SAS får Aarhus Lufthavn til at lette

Der er sket meget i Aarhus Lufthavn, siden SAS for et år siden oprettede base med mange nye ruter til udenlandske destinationer. I dette års første kvartal er passagertallet steget 26 procent i forhold til første kvartal 2018. Foto: Jens Thaysen
I første kvartal af 2019 steg passagertallet i Aarhus Lufthavn 26 procent. Især udenrigsflyvningen er stukket af.

TIRSTRUP: På tirsdag er det præcist et år siden, at SAS åbnede base i Aarhus Lufthavn.

Og ved den lejlighed sagde lufthavnens bestyrelsesformand, Torben Boldsen, følgende, der skulle vise sig at være ganske profetisk:

- Efter en række magre år er vi nu lykkedes med at etablere en række nye ruter, som kommer til at betyde en stor omvæltning for lufthavnens samlede tilbud til lokalområdets erhvervsliv og privatpersoner, sagde Torben Boldsen.

De mange nye ruter har i hvert fald givet lufthavnens passagertal et gevaldigt løft.

I første kvartal af 2019 er passagertallet steget med 26 procent i forhold til første kvartal 2018.

Det er især ruterne til München, London, Stockholm og de andre udenlandske destinationer, der er populære.

Rutetrafikken til udlandet er vokset fra 37.047 passagerer til 62.417 passagerer i årets tre første måneder.

Annonce
- Vi holder foden på speederen og vinder fortsat på det omfattende ruteudviklingsarbejde, der i øvrigt stadig har fuldt fokus i lufthavnen.

Lufthavnsdirektør Peter Høgsberg

Indenrigsrute lider

Det er gået ud over indenrigsruten til København, der lider under, at østjyder nu har mulighed for at flyve til en række europæiske lufthavne, der tidligere krævede en mellemlanding i Kastrup.

Derfor glæder det garanteret lufthavnsdirektør Peter Høgsberg, at indenrigsruten i marts for første gang meget længe oplevede vækst.

16.900 passagerer benyttede Københavner-ruten, og det er en vækst på 8,5 procent.

- Vi holder foden på speederen og vinder fortsat på det omfattende ruteudviklingsarbejde, der i øvrigt stadig har fuldt fokus i lufthavnen. Blandt andet byder foråret på nye ruter til det græske øhav og andre populære soldestinationer. Desuden står SAS klar med sommernyheder til både strand og storby, siger Peter Høgsberg.

Ny rute til Algarvekysten

I 2018 blev der åbnet ni nye ruter fra Aarhus Lufthavn.

Lørdag 6. april åbnede SAS en direkte rute til Faro Lufthavnen på Algarvekysten i Portugal.

Mandag 1. april åbnede SAS en rute til Manchester i England, men træerne vokser dog ikke ind i himlen i Tirstrup.

EasyJet indstillede samme dag ruten mellem Aarhus og Gatwick-lufthavnen i London.

Ifølge JP Aarhus indstiller EasyJet også ruten til Berlin i juni og august.

Stadig ifølge JP Aarhus forventer Peter Høgsberg, at både ruten til Berlin og til London er med i næste vinterprogram.

- Som vi har fået det oplyst, forventer vi, at Berlin og London-ruterne også er med i næste vinterprogram, siger han til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Kultur For abonnenter

Bedre end Beyoncé og i sang med Prins Henrik: Ti ting du ikke vidste om legendariske Michael Learns to Rock

Annonce