Annonce
Aarhus

Passion i Ridehuset: Tre dages messe med italiensk kvalitet

Marcello Passalia har en kæmpe forkærlighed for italienske råvarer af høj kvalitet. Råvarer, han selv bruger og sælger i sin restaurant Passione i Borggade. Arkivfoto: Kim Haugaard
Restauratør Marcello Passalia fejrer sine 20 år i Danmark med tre dages italiensk messe i Ridehuset.

AARHUS: Han er for mange et kendt ansigt i byen. Italienske Marcello Passalia.

Med klassisk italiensk engagement og lidenskab har han tidligere haft butik med italienske specialiteter, har stået bag flere messer med råvarer fra hjemlandet og har i mere end fem år drevet restauranten Passione i Borggade. Han har udgivet to bøger om italiensk mad og kultur, han har arrangeret opera i Musikhuset, og han har i det hele taget igennem årene haft en finger eller en mening med i et utal af aktiviteter.

I alt 20 år er det blevet til i Danmark - og det skal fejres.

- Jeg er meget stolt og glad for alt det, jeg har oplevet og gennemført, og jeg vil gerne sige tak med en eksplosion af en italiensk fest, siger han til Århus Stiftstidende.

I starten af august er han manden bag en tre dages messe i Ridehuset, hvor hjemlandet igen er i centrum, og hvor han endnu en gang vil slå et slag for høj, italiensk råvarekvalitet.

- Pizza, vin, ost, trøffel, mel, olie – alle mulige italienske delikatesser, som man kan smage og købe. Mit mål har i mange år været at udbrede kendskabet til god, italiensk mad og råvarer, og sådan er det stadig. Jeg vil vise, at det betaler sig at gå op i kvalitet frem for kvantitet, og jeg udbrede, at man skal holde op med at spise og servere svineri som dårlig olie, tarvelig mozzarella og varer, der ikke er friske. Det bliver nærmest et seminar om gode råvarer og samtidig også en hyldest, forklarer Marcello Passalia.

Annonce

Passion & Amore Messe

  • Italiensk messe i Ridehuset 9.-10.-11. august 2019.
  • Smagsprøver og salg af italienske delikatesser m.m.
  • Program:
  • Fredag 9. august kl. 18-21: Opera m. Elsebeth Dreisig samt italiensk skinkebuffet.
  • Lørdag 10. august kl. 13: Byens bedste pizzakok kåres.
  • Øvrige åbningstider lørdag og søndag: Kl. 11-16, fri entré.
  • Følg med på passione.dk for priser, programændringer/tilføjelser og tilmelding.

Kærlighed og pizza

Messen får navnet Passione & Amore (passion og kærlighed) – samme titel som på den seneste af Marcello Passalias bøger.

- På samme måde som i bogen vil jeg gerne vise danskerne ægte italiensk passion, for vi er et folkefærd med en enorm kærlighed til mad og til de allerbedste råvarer, forklarer han.

Også århusianerne får lov at vise, hvad de kan med råvarer, for lørdag eftermiddag bliver der konkurrence i at lave byens bedste pizza, og enhver kan være med, både professionelle og amatører.

Dommer bliver ingen ringere end den tidligere verdensmester i netop at lave pizza, Duilio Eric Girotto.

Hold øje med mulighed for tilmelding på hjemmesiden passione.dk.

Messen er mere end blot mad og drikke, for fredag aften står i operaens tegn, når sopran Elsebeth Dreisig, akkompagneret af pianist Olivera Marinkocic, synger italienske arier fra Puccini og Verdi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce